Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten békessége

Isten békessége


Tetszik 1 és még 1 tag kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 255x176 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 15. 07:43
Isten békessége - Isten békessége,mely minden értelmet meghalad,meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Filippi 4,7
Az imádság meghallgatása nem mindig azt jelenti,hogy Isten teljesíti a kéréseinket,hanem hogy az Ő különös békessége betölti a szívünket.E békesség oka,nem a hívő tudatlansága,mintha nem látná a lehetséges veszélyeket.Inkább az,hogy miközben jól ismeri a valóságot,ismeri a mindenható Istent is.Az imádság,mint egy mágnes,Isten közelébe vonzza,s Vele közösségben mindennek egészen más a súlya.Ebben a közösségben védelmet,biztonságot,békességet kap a hívő.
Dávid nagyon nehéz helyzetbe került,amikor Absolon fellázadt ellene.Menekült egy maroknyi hozzá hű emberrel,a szabad ég alatt aludtak,minden irányból veszedelem leselkedett rájuk,s ő mégis így imádkozott:"Békében fekszem le,és el is alszom,mert csak Te adod meg,Uram,hogy biztonságban élhessek!"(Zsoltárok 4,9)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 15. 07:53
Ez a békesség valóban minden értelmet meghalad,ez a békesség az,amit Jézus ígért a Benne hívőknek:"Az Én békességemet adom néktek:De nem úgy adom nektek,ahogyan a világ adj.Ne nyugtalankodjék a ti szívetek,ne is csüggedjen"(János 14,27). Ez a békesség az,amikor az embernek - Reményik Sándorral szólva - lehet,hogy "nyugalma nincs,de Békessége van."
A helyes imádkozás során egy csere megy végbe az ember szívében:Isten kiveszi belőle a félelmet,szorongást,nyugtalanságot,és adja helyébe az Ő békességét.
Ennek a békességnek a gyökere az,hogy Isten "megbékéltetett minket Önmagával Krisztus által",nem tulajdonítván nekünk a vétkeinket (2korinthus 5,18-19). Aki ezt hittel komolyan veszi,a szíve annyira megtelik ezzel a békességgel,hogy az másokra is kiárad.
Istenem,add nekem ezt a békességet,hogy továbbadhassam másoknak is!

Üzenet írása