Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

István imája

István imája


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 205x245 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 14:36
Légy hű mindhalálig! - Amikor megkövezték Istvánt,az így imádkozott:..."Uram,ne ródd fel nekik ezt a bűnt!" (Apostolok Cselekedetei 7,59-6o)
Amikor Jézus ellenségei az Ő halálát követelték Pilátustól,a római helytartó ezt kérdezte tőlük:Mi rosszat tett?Erre semmi rosszat nem tudtak felelni,csak tovább ordították:Feszítsd meg!
Ugyanez történt Istvánnal is,aki a jeruzsálemi keresztyén gyülekezet szeretetszolgálatát vezette:Jézusról beszélt másoknak,mindenkivel jót tett,akivel csak tehetett,de irigyei mégis rátámadtak,s a végén megölték.Ennyire igaz,amire Jézus felkészítette a követőit:Ne csodálkozzatok,ha gyűlöl titeket a világ,mert nem e világból valók vagytok!
Istvánról csupa jézusi jellemvonást ír a Biblia:Csodákat és jeleket tett.Ellenségei ezzel szemben nekirontottak, meghazudtolták, rágalmazták,hamis tanúkat béreltek fel ellene,legvégül halálra kövezték.Jézus az Ördögről mondta,hogy hazug és emberölő.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 14:52
István jézusi indulatokkal felruházott eszköz volt Isten kezében.Ellenségei ördögi indulatokkal telve eszközökké váltak a Sátán kezében.Két világ harca ez,ami folyik a társadalomban,az egyházban,a családok és az egyén életében is.
Mi mindnyájan az Isten nélküli világba születünk bele.Már a kisgyerekekben megmutatkozik az önzés,erőszak,bosszú,harag csírája.Jézus Krisztus ebből hív át Isten országába:"Menjetek be a szoros kapun!...keskeny az az út,amely az életre visz"(Máté 7,13-14). Oda átmenni viszont csak földi életünkben,a halálunk előtt lehet. Engedjünk Jézus hívásának akkor is,ha itt a bűn világában ideig-óráig jobban lehet boldogulni István ellenségeinek az eszközeivel!Igazi boldogság viszont az Isten országában van már itt és az örökkévalóságban is.
Jézus mondta:"Légy hű mindhalálig,és neked adom az élet koronáját"(Jelenések 2,1o)

Üzenet írása