Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Igazi bizonyíték

Igazi bizonyíték


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 13:44
Az igazi bizonyíték - Szeretlek benneteket - mondja az Úr.De ti azt kérdezitek:Miből láthatjuk,hogy szeretsz minket? Malakiás 1,2
Istentől bármit kérdezhetünk,Ő türelmesen válaszol,vagy viszont kérdéssel gondolkozásra serkent.Ha viszont szemtelen,gőgös kérdést intézünk Hozzá,az mindig leleplezi vakságunkat:Azért beszélünk így,mert nem látjuk a valóságot.S az Istennel szembeni vádjaink csak a Tőle való távolságot igazolják.
A babilóniai fogság után hazatért nép hozzákezdett az ország építéséhez.Szépen haladtak,de természetesen voltak nehézségek is az évtizedekig elhanyagolt földön.Akkor egy alkalommal Isten ezt mondta a prófétán keresztül:Szeretlek benneteket.Mire az emberek felháborodva válaszoltak:Miből láthatjuk,hogy szeretsz minket?És sok gondjukra,bajukra gondoltak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 13:57
Az azonban nem jutott eszükbe,hogy sokszoros szövetségszegésük ellenére Isten hű maradt népéhez,nem engedte,hogy megsemmisüljenek a fogságban ,hazahozta őket,megengedte,hogy mindent újrakezdjenek, megújította ígéreteit,megbocsátotta múltjukat,és jövőt készített nekik.Ez nem számít?Csak azt látják,hogy fárasztó a romokat eltakarítani és felverte a gyom a földeket!
Mi miből látjuk,hogy Isten szeret minket?Nincs-e ott a mi szívünkben is olykor ez a keserű elégedetlenség és szemrehányás?
Isten irántunk való szeretetének van egy objektív bizonyítéka:"Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete,hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba,hogy éljünk Őáltala.Ez a szeretet,és nem az.ahogy mi szeretjük Istent,hanem az,hogy Ő szeretett minket,és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért."(1János 4,9-1o). Az egyetlen bűntelen meghalt azért,hogy nekünk életünk legyen itt a földön és a halálunk után is.Ebből láthatjuk,hogy Isten szeret. A tény életünk számos gondja között is nagy hálával és békességgel van

Üzenet írása