Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Meghalt és feltámadt

Meghalt és feltámadt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 193x262 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 14:25
Meghalt és feltámadt - ...Ez az én fiam meghalt és feltámadott,elveszett és megtaláltatott Lukács 15,24
Jézus Krisztus a tékozló fiúról szóló példázattal azt is szemléltette,hogy az Atya nélkül a Tőle való értékeinkkel sem tudunk helyesen élni.
A fiú kikérte apjától a vagyon(biosz)ráeső részét,és elment otthonról.Kiderült azonban,hogy az atyától függetlenül csak eltékozolni tudja mindazt,amit tőle kapott.Jellemző,hogy amikor látja a pénze vészes fogyását,akkor sem tudja abbahagyni a költekezést.Eljut az éhhalál széléig,,s akkor jut eszébe az apja.Hazamegy,bocsánatot kér,és kap,s akkor mondja az apa ezt:A fiam meghalt és feltámadt.Hogyan halt volna meg,hiszen élte a világát!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 14:35
Igen,de dzóéról leszakított bioszt,az Isten nélküli puszta létet sem tudjuk helyesen használni.Tönkretesszük az egészségünket,eltékozoljuk a visszahozhatatlan időt,pusztítjuk magunkat,egymást és a föld minden kincsét - valóban a pusztulás szélére kerülünk.
Amikor hazament ez a fiú,s helyreállt az apjával való kapcsolata, visszakapta az igazi életet.Az apja nélkül meghalt,most,hogy újra közösségben van vele,feltámadt.
Mindnyájan kaptunk Istentől valamennyi "vagyont":Testet,lelket,képességeket,lehetőségeket,emberi kapcsolatokat,minden nap 24 teljes órát - mire használjuk?Boldog,aki Őt kérdezi:Uram mire adtad?Nem Nélküled,hanem Veled szeretném használni mindezt,arra,amire való,Te pedig használj engem arra,amire alkottál,addig,amíg jónak látod!Hozzád akarok tartozni,Veled szeretnék közösségben maradni,élni akarok, - most és örökké.

Üzenet írása