Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pilátus

Pilátus


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 208x242 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 14:28
Pilátus kibúvói - Amikor Pilátus látta,hogy nem ér el semmit...vizet hozatott,megmosta kezét a sokaság szeme láttára,és így szólt:"Ártatlan vagyok ennek az igaz embernek a vérétől." Máté 27,24
Pilátus több kísérletet tett arra,hogy megmentse Jézust,de ezért ne neki kelljen vállalni a felelősséget.Először megpróbál úgy kitérni a döntés elől,hogy átküldi Őt Heródeshez,mint aki szintén illetékes Jézus felett.Ő azonban visszaküldi Pilátushoz.Aki hallott már Jézusról,nem térhet ki a döntés elől:Vele vagy Ellene.
Azután visszadobja az ügyet a zsidóknak,mondván:Ez vallási kérdés,ő nem ért ehhez.Igen ám,csak hamar kiderül,hogy Jézus királyi igénye nem csupán vallási jellegű,hanem az ember egész életével kapcsolatos,és Pilátusnak érinti már a házasságát is(felesége üzen neki),karrierjét is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 14:40
Akkor vitázni kezd Jézussal.Ebben viszont Jézus minden szelídsége ellenére is Pilátus marad alul,és kiderül:Semmi hatalma nem lenne Jézus felett,ha nem istentől kapta volna azt.
A népre bízná a döntést:Kit választanak,Jézust vagy Barabbást?De a nép mindig Barabbást választja.
És ha megostoroztatja Jézust,megesik-e vádlói szíve rajta?"Íme az ember..."Az értelmetlen gyűlölet azonban nem ismer szánalmat.
Végül mossa kezeit,s hangoztatja ártatlanságát,és Jézus bűntelenségét is.Ez azonban már senkit nem érdekel,és semmin nem segít,örülnek,hogy vihetik Jézust a vesztőhelyre.
Pilátus valóban ártatlan?Ő is tudj,hogy nem.mert Jézus ügyében senki sem lehet semleges.Vagy Mellette,vagy Ellene dönt mindenki.Sose tegyünk erőszakot a lelkiismeretünkön,mert ezért mindig nagyobb árat kell fizetnünk,mint ha hallgatunk Rá!S ha hallgatunk Rá,békességünk lesz.

Üzenet írása