Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Két gonosztevő

Két gonosztevő


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 300x168 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 17:18
A két gonosztevő - Jézus emlékezzél meg rólam,amikor eljössz királyságodba. Lukács 23,42
Amikor Jézus Krisztust nagypénteken keresztre feszítették,Vele együtt két gonosztevőt is kivégeztek.Először mindketten csúfolták Őt,azonban egyikük figyelni kezdte a Megváltót.Hallotta,amint imádkozott: "Atyám,bocsáss meg nekik,mert nem tudják, mit cselekesznek."Ez megrendítette,ilyet még nem hallott.Akkor felhangzott lentről a gúnyolódás :"Másokat megmentett,Magát nem tudja megmenteni."Kik azok a mások?Esetleg ő is?Feje felett három nyelven ott volt:Jézus,a zsidók király.Ő lenne a Király?"Én Istenem,miért hagytál el?"Hogyan beszél a Mindenhatóhoz! - S amit hall ez az ember,igévé válik számára, és hitet ébreszt a szívében.Jézus titka megnyílik előtte,és utolsó erejével még segítségét kéri:Jézus,emlékezz meg rólam,amikor eljössz királyságodba!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. június 30. 17:31
Ez egy tömör hitvallás.Szerinte Jézus Király,Aki túléli halálát,élni fog örökké, és őrajta is segíthet.A keresztre feszítés az ő trónfoglalásának előjátéka.Ez az ember már hisz,és így kér kegyelmet.És lap:"Még ma Velem leszel a paradicsomban" - mondja a Király.
Nem különös,szinte botrányos?Ez a gonosztevő nem járt templomba, nem élt erkölcsös életet,nem hivatkozhat jó cselekedeteire,és mégis üdvösséget kap.Miért?Mert Jézushoz fordult.Látta a maga helyzetét, "tetteink méltó büntetését kapjuk",és elhitte,hogy Jézus az,Aki .Ő rászorul a kegyelemre,Jézus pedig képes megadni - el kell fogadnia. "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által,és ez nem tőletek van:Isten ajándéka ez:Nem cselekedetekért,hogy senki se dicsekedjék."(Efézus 2,8-9).
A másik ugyanolyan helyzetben volt,de sem a bűneit nem látta,sem Jézusban sem hitt.Keserűségében csak káromolta Őt.
Jézus mondta:"Akit nekem ad az Atya,az mind Énhozzám jön,és aki Énhozzám jön,azt Én nem küldöm el..."(János 6,37)

Üzenet írása