Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Látott és hitt

Látott és hitt


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 204x247 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 1. 06:54
Látott és hitt - Akkor bement a másik tanítvány is Jézus sírjába...,és látott és hitt.János 2o,8
János apostol a görög nyelv finom árnyalataival fejezi ki,hogyan jutottak el az emberek Jézus Krisztus feltámadásának napján boldog húsvéti hitre.Jézust pénteken feszítették keresztre,szombaton nem volt szabad tenni semmit,vasárnap már hajnalban kimentek a sírhoz az asszonyok.A magdalai Mária "látta,hogy a kő el van hengerítve a sírbolt elől,"elfutott tehát a tanítványokhoz,és azt mondta nekik,hogy elvitték az Urat a sírból.
Erre Péter és János azonnal odamentek.Péter benézett a sírba, látta, hogy a halotti leplek ott vannak szépen összehajtogatva.
Utána János is bement,ő is ugyanazt látta,de neki közben eszébe jutott,amit Jézus korábban mondott,hogy a harmadik napon fel fog támadni.Ma van a harmadik nap - akkor az Úr feltámadt!Látott és hitt.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 1. 07:05
Hármójuk látását három különböző szóval fejezi ki a szentíró.Mária éppen csak odapillantott,s annyit látott,hogy nincs a helyén a zárókő,s már futott is,hogy ezt hírül adja.Ez a legfelszínesebb "látás". - Péter alaposan szemügyre vett mindent,s közben gondolkodott,de nem tudta megfejteni a rejtélyt,hová lehetett Jézus teste.Az itt használt szó az alapos vizsgálódást fejezi ki. - János pedig - miközben szintén vizsgálódott - kijelentést kapott,a Szentlélek eszébe juttatta Jézus szavait,s az ige és a Szentlélek mindig hitet ébreszt az ember szívében,vagy megerősíti a hitet,és a teljes valóság látására segít el.Nemcsak a felszínt észlelem,nemcsak a racionális gondolkozásig jutok el,hanem komolyan veszem "a láthatatlanokat"is(2Korinthus 4,18),és helyes következtetésre jutok.Isten Igéjének a fényébe kerül, amit látok,s így helyes távlatból a teljes valóságon tudok tájékozódni. Ne érjük be kevesebbel,ne akadjunk el az első kettőnél!

Üzenet írása