Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Új szívet adok nektek

Új szívet adok nektek


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 160x160 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 16:37
Viselkedés és természet - Új szívet adok nektek...Az Én Lelkemet adom belétek...Ezékiel 36,26-27
A természeti ember a maga ösztöneit és kívánságait gátlás nélkül kiéli, érvényesíti.Ha megütik,visszaüt,ha éhes,szerez magának,amit megkíván, elveszi.Ez nem csak a kőkorszakban volt így,hanem ma is.
A kultúremberben a nevelés során kiépülnek bizonyos gátlások.A törvények megbüntetik a gátlástalanságot,ezért fékezi az ember az indulatait.De azok nem változnak,ugyanazok,mint voltak.Csupán megtanul viselkedni.Aztán lehet,hogy néha gátszakadás történik,amit a kultúroptimizmus nem ért,de mégis kellemesebb így az emberi együttélés.
A vallás még magasítja a gátakat,mert szerinte nem csak a törvény, hanem Isten is jutalmaz vagy büntet.A régi diákrigmus szerint:Isten szeme mindent lát,el ne lopd a léniát!De a lopásra való hajlam megmarad a vallásos emberben is,legfeljebb visszateszi azt,amit már majdnem elvett.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 3. 16:44
A Biblia azt tanítja,hogy Isten a természetünket tudja megváltoztatni. Nem viselkedni tanít,hanem új indítékot ad a Benne hívőknek.Késszé és képessé teszi őket arra,hogy másként gondolkozzanak és más minőségi életet éljenek."Új szívet adok nektek,és új Lelket adok belétek...Az Én lelkemet adom belétek és azt művelem...,hogy törvényeimet megtartsátok..."
Itt tehát már nem a gátakat magasítjuk,hanem egy új forrásból másfajta víz árad a folyóba,annak szennyezett vizét megtisztítja és újra élet lesz benne.(Ezékiel 47). Tehát a víz minősége változik meg.Ez az újjászületés.Erre a radikális változásra magunktól nem vagyunk képesek,de Isten kegyelme elvégzi azt Igéje és Szentlelke által.

Üzenet írása