Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Krisztus követés

Krisztus követés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 167x240 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 15:12
Nevelve nevelődünk - Legyetek a követőim,mint én is követője vagyok a Krisztusnak. 1Korinthus 11,1
A Szentírás a gyermekek lelki nevelést elsősorban az apák feladatává teszi.Fontos igazság:A család papja,a család apja.Nagy lehetőség és felelősség a kicsi kortól tanítani a gyermekeket Isten igazságaira, felvértezni őket a rájuk váró küzdelmekre,és felkészíteni a győzelmekre.
A komolyan végzett lelki nevelés azonban ránk is visszahathat,mi is nevelődünk közben.Mert az ige,amit másnak mondunk, számunkra is igévé lesz,Isten hozzánk is szól Általa.S a szavainknak kísérnie kell a tetteinknek is,egész magatartásunkat kötelezi,amit a gyerekeknek mondunk.A tanítás csődje,ha mást lát agyerek,mint amit hallott. Miközben tehát a gyermekek lelki nevelése folyik,maga Jézus Krisztus neveli az egész családot - és ennek nagyon sok áldása van. Természetesen ez érvényes az úgynevezett csonka családokra,meg azokra is,ahol csak az egyik szülő a hívő.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 4. 15:24
Nyilvánvaló,hogy nem mi üdvözítjük a ránk bízottakat.De mutathatjuk nekik az üdvözítő Jézushoz vezető utat.Úgy is,mint egy útjelző tábla,de ennél sokkal hitelesebb,ha úgy,ahogyan Pál apostol írta:Legyetek követőim,mint ahogy én is a Krisztusé.Ez nem nagyképű kijelentés, hanem a Krisztus-követés komolyan vétele.
Akinek pedig nincsenek vér szerinti gyermekei,követheti szintén az apostol példáját,aki ezt írta:""Gyermekeim,akiket újra meg újra fájdalmak között szülök meg"(Galaták 4,19). Mert ő mindenkit Jézushoz akart vezetni és úgy tekintett mindenkire,mint akiért Isten felelőssé tette.Így mutatta az utat, így imádkozott hűségesen,néha nagy távolságból is értük,tudván,hogy közben Jézus Krisztus tevékenykedik bennük.Akkor is,ha ő erről nem hall,vagy majd csak az örökkévalóságban tudja meg az eredményét.

Üzenet írása