Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Egymás terhe és magunk terhe

Egymás terhe és magunk terhe


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 267x189 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 6. 14:22
Egymás terhe és a magunk terhe - Egymás terhét hordozzátok és így töltsétek be a Krisztus törvényét...mindenki a maga terhét hordozza. Galaták 6,2,5
A felületes bibliaolvasó azt mondja:Ez ellentmondás a Bibliában.Először azt írja,hogy egymás terhét hordozzátok,utána meg ezt:Ki-ki a maga terhét hordozza.
Csakhogy itt az eredeti szövegben két különböző kifejezés van.Amikor egymás terhét említi az apostol,akkor valami nagyon nehéz,erőnket meghaladó teherre gondol,a hajóteher szót használja.Az utóbbi esetben pedig azt a hátizsákot,személyes poggyászt,amit minden római katonának magánál kellett vinnie.
Ha váratlan,nagy terhek zuhannak a vállunkra: Betegség, gyász, munkanélküliség,anyagi gondok,megaláztatás,kudarcok,hitbéli kételyek...,olykor a családban,a gyülekezetben,a hívők közösségében legyen természetes,hogy odaállunk egymás mellé és segítünk a roskadozónak a terhek cipelésében és nem mondjuk azt,hogy nekem is megvan a magam baja,vigye mindenki a magáét.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 6. 14:32
Persze tudni kell elfogadni is a testvéri segítséget,le kell vetni minden büszkeséget.És nem szabad visszaélni ezzel,mert a teher attól még az enyém marad,csak most segítségre szorultam.
A személyes,megszokott,mindenkire jellemző terheimet viszont hordjam szép csendesen,zúgolódás és dicsekedés nélkül,nem terhelve meg feleslegesen másokat!Kérjek erőt Uramtól,Aki megígérte:"Erőt ad a megfáradtaknak,és az erőtlent nagyon erőssé teszi."(Ézsaiás 4o,29). Közben pedig legyen nyitva a szemem,és legyen kész a szívem észrevenni,ha valaki mellettem roskadozik.!Mert az Isten országában van ilyen különös törvényszerűség is:Ha nehéz a magad terhe,vedd fel a másikét is és könnyebb lesz!
Minden gondom,keservem/az Úrnak átadom,/Ő hordja minden terhem/Eltörli bánatom...

Üzenet írása