Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Életünk folyamatos magvetés

Életünk folyamatos magvetés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 260x169 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 7. 12:50
Amit vet az ember..., - ...amit vet az ember,azt fogja aratni is...Galaták 6,7
Kevesen gondolnak arra,hogy az életünk folyamatos magvetés.Minden szavunk,gesztusunk,tettünk hatással van a környezetünkre,beépül mások életébe és akarva-akaratlanul példává lesz.Jó vagy rossz példává.
Amit a gyermekek látnak otthon,még ha kamaszkorukban nem értenek is egyet vele,később a legtöbb esetben ők is azt fogják tenni.Nagyon tudatos magatartás kell ahhoz,hogy a rossz példa láttán valaki éppen ezért ne úgy,hanem másként helyesen éljen majd.
Nem kell ehhez feltétlenül tudatosság,elég,ha egy istenfélő ember éli a maga megszentelt,tiszta életét,azzal szórja a jó magokat.Aki istentelen, embertelen életet él,veti a gyomot.Mindkettő ki fog kelni,megtermi a maga gyümölcsét.Mindenki csak olyan magot tud vetni,amije van,és mindenből az fog kikelni,aminek a magja.Senki nem akar kukoricát szedni ott,ahová búzát vetett.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
kedd, 2015. július 7. 13:00
De szabad tudatosan is jó magot vetnünk.Úgy beszélni, élni, cselekedni, hogy azzal gyarapítsuk az életet,gazdagítsunk másokat."...aki szűken vet,szűken is arat,és aki bőven vet,bőven arat."(2Korinthus 9,6). Nem érdemes kispórolni a munkáinkból az alaposságot,áldozatot,mert az valamikor valakinek kamatozni fog.
De akkor is érdemes bőven vetnünk,ha nem mi fogjuk learatni?Igen.A mi feladatunk a vetés.Az aratás Isten dolga.A mi nagy kiváltságunk, hogy gazdagíthatjuk az életet,bárki fogja is termést betakarítani.
Fontos figyelmeztetés még:"Aki a testnek vet,az a testből arat majd pusztulást:Aki pedig a Léleknek vet,a Lélekből fog aratni örök életet."(Galaták 6,8). Vagyis aki Isten nélkül tölti el a földi életét,Nélküle tölti az örökkévalóságot is.Aki vele járt itt,Vele lesz a mennyben is.

Üzenet írása