Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Sámuel próféta

Sámuel próféta


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 10. 11:12
Józan visszavonulás - Most már a király jár előttetek,én pedig megöregedtem és megőszültem...1Sámuel 12,2
Sokak problémája,hogy nehezen tudnak visszavonulni.Van,aki belebetegszik abba,hogy nyugdíjba kell mennie.Az idős Sámuel próféta szép példát ad arra,hogyan teszi azt Isten gyermeke.
Ő Kr.e.1ooo táján élt,és népének legjelentősebb lelki vezetője volt évtizedeken át.Amikor úgy látta,eljött visszavonulásának ideje,egy megrendítően őszinte,szép beszéddel búcsúzott az emberektől (1Sámuel 12). Három megállapítást tesz önmagáról,ebből most az elsővel foglalkozzunk :Megöregedtem,és megőszültem.
A tények józan megállapítása ez.Isten gyermekeit mindig jellemzi a józan egyszerűség.Az élet rendje az,hogy megszületünk,felnőtté válunk, aztán megöregszünk,és végül elmegyünk a minden földiek útján. Ezt a rendet Isten szabta meg,így a megöregedés sem tragédia, hanem isteni rend.Aki ezt Tőle elfogadja,az nem akarja ezt tagadni, késleltetni,az ellenkezőjét mutatni,mert azzal csak nevetségessé válik.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. július 10. 11:23
Vállalja természetesen az ezzel járó kellemetlenségeket is.
Az Istenre figyelő ember pedig felismeri azt is,mikor kell abbahagynia, amit egész életén át gyakorolt.Sámuel ezért mondja:Itt az új vezető,Saul,átadom neki a munkámat.Jobban szerette volna,ha a fiai követik őt,és Saul ellen is sok kifogás felmerülhetett(Sámuel egyáltalán nem helyeselte,hogy a nép pogány mintára királyt választott),de így alakult,elfogadta,s ő is visszalépett.Nem sértődötten,hanem emelkedetten és józanul.Neki soha nem saját személye volt a fontos, hanem mindig,most is Isten dicsősége és a nép jövője.
Sáfárnak tekintette magát.Amit Isten rábízott,igyekezett hűséggel elvégezni.Most más folytatja.Lehet,hogy másként fogja csinálni.De a lényeg nem változik:Isten az marad,aki volt.Sámuel nem nélkülözhetetlen,de ő hű marad népéhez.Isten állította be őt,a munkába,és most Ő hívja vissza.Ez így van jól.

Üzenet írása