Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Illés

Illés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 256x192 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. augusztus 20. 10:16
A szén között sült pogácsa - 1KIrályok 19,1-8 - A történet Illés prófétáról szól,aki helyre akarta állítani az Isten és a választott nép közötti, megromlott szövetséget,amelyet Jahve imádata helyett a külföldről jött idegen papok pogány istenimádatra akartak cserélni Jezabel királynő segítségével.Illés vallotta,amit neve is jelent:" Jahve az én Istenem!"
A próféta egy alkalommal keményen leszámolt a Karmel hegyén az idegen Baál-papokkal,amiért a királynő halálosan megfenyegette.Ezért ő futva menekült Beersebáig,majd a kietlen arab pusztákig.Ott lefeküdt egy fenyőfa alá és imádságban arra kérte az Urat,hogy vegye el az életét.Halni készült,mert belefáradt az életbe. - Nekem ebből elegem van - mondta és az álomba menekült.
Isten azonban másként határozott felőle.Angyalt küldött hozzá ,aki költögette,egy szén között sült pogácsát és egy pohár vizet helyezett elé,majd így szólt hozzá:Egyél és igyál,mert erőd felett való út áll előtted.
De jó,ha Isten gondoskodik rólunk is!Táplál és közben arról beszél ,milyen
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. augusztus 20. 10:34
út áll előttünk.Terített asztalt ad nekünk,és táplál bennünket Igéjével is.Így készít fel bennünket szolgálatunk végzésére,a holnapunkra.Azt akarja,hogy kezéből fogadjuk el az ajándékait,jól lássuk jelenünket, holnapunkat,értsük,ami velünk és körülöttünk történik.Amikor azt gondoljuk,nincs tovább,akkor felemel és továbbsegít.Vagy amikor elfogyott az erőnk,és egyedül maradtunk,akkor mellénk áll valaki,akit Urunk küldött hozzánk,ahogy a prófétához küldte angyalát.
Isten emberének azonban nagyon kevés volt az egy szem pogácsa és a pohár víz.Ráadásul negyvennapos út állt előtte,hogy eljusson a kijelentés hegyéig,Hórebig.De megtapasztalhatta:Isten vele van.Az Ú nem akarta a próféta halálát,mert még volt feladat,amelyt rajta keresztül akart elvégezni mások életében.
Gyülekezeteinkben az új kenyér alkalmából mi is magunkhoz vesszük a megterített úrasztaláról a szent jegyeket.Ez a kevés kenyér Krisztus testi halálára,a korty bor az értünk kiontott vérére emlékeztet.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. augusztus 20. 10:39
Illés prófétát nem engedte meghalni Isten,az Ő Fiát azonban halálba adta értünk,hogy Általa új életet nyerjünk.Nincs ennél nagyobb szeretet.
Adjunk hálát az új kenyérért,a Krisztusban kapott új szövetségért!Teljesítsük be küldetésünket,amit rajtunk keresztül akar elvégezni mások életében!Ehhez kérjük az Ő segítségét!Ugyanakkor köszönjük meg a keveset is,amit ha hálaadással fogadunk el,az mindig elég lesz számunkra.

Üzenet írása