Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Círus király

Círus király


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 208x243 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 13. 14:53
Isten törvénye szerint - ...esküt tettünk,hogy Isten törvénye szerint élünk...és hogy megtartjuk...az Úrnak minden...rendelkezését. Nehémiás 1o,3o
A babiloni fogság évtizedeiben nem volt Isten népének Bibliája.Két nemzedék úgy nőtt fel,hogy csak az idősebbektől hallottak Isten tetteiről.Amikor Círus király hazaengedte a népet,otthon elővették a szent tekercseket.Isten Igéjét hallgatva rádöbbentek az emberek, milyen messze kerültek Isten rendelkezéseitől és vágy ébredt a szívükben,hogy újra azokhoz igazítsák,reformálják életüket.
Mindenek előtt a családi életet tisztították meg.A pogányokkal kötött házasságokban a gyerekek pogány módon nőttek fel,és a házasságról sem Isten Igéje szerint gondolkoztak.Később az egész társadalom látta hasznát annak,hogy itt Nehémiás rendet teremtett és mertek igeszerűen élni.Ma is nagy szükség lenne arra,hogy a házasságról,a családról,a gyerekek és az öregek iránti felelős szeretetről Isten útmutatása szerint gondolkozzunk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 13. 15:02
Utána a munka került a helyére.A pogányok kihasználták,hogy a zsidók szombaton nem dolgoznak,és akkor rendezték a nagy vásárokat.Ez azonban az Úr napja megszentelésnek a rovására ment.Éppen úgy,mint az,amit mi tettünk az Úr napjával:Vasárnap,vasárnap lett belőle.Az,hogy Isten rendelkezését ebben is komolyan vették,nem gazdasági visszaesést ,hanem fellendülést vont maga után.
Isten Igéje aszociális kérdésekben is rendelkezik.Erre hallgatva sokan elengedték a kölcsönt azoknak,akik nagyon szegények voltak,s nem tudták visszafizetni .
És közös kincsnek tekintették újra a templomot,nagy ajándéknak az istentiszteleteket,rászántak időt,pénzt a tatarozásra és az áldozatok,a lelki munka feltételeinek biztosítására.Ezt az engedelmességet pedig nagy lelki megújulás követte.
Istenem segíts,hogy mindig észrevegyem,hol térek el a Te rendelkezésedtől és újra vissza tudjak azokhoz térni!

Üzenet írása