Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Bálványok

Bálványok


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 209x241 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 13:10
Hol vannak isteneid - Hol vannak isteneid,amelyeket csináltál?... segítsenek rajtad bajodban,ha tudnak! Jerémiás 2,28
Az ember eredendően vallásos,imádni akar valamit vagy valakit.(ezt használják ki a diktátorok). Ha nem a valóban létező,élő Istent imádja, akkor készít magának isteneket.Ha nem imádja a Teremtőt, imádni fogja a teremtményeket(Róma 1). Bármi bálvánnyá lehet ,"Kit teremt magának/a boldogtalan "(Csokonai)
Bálvány az lesz,amitől valaki a boldogságát reméli,amire sok időt szán,mindennél fontosabb lesz neki,aminek alárendel más egyebet, amiért él.Lehet az egy személy,aki körül forog,lehet önmaga is,lehet egy tárgy,de a munka,siker,pénz,szex . bármi.
Kevesen tudják,hogy minden olyan imádatot,amit valaki nem tudatosan Istennek ad,kisajátít az Ördög,és a bálványtisztelők az ő befolyása alá kerülnek(1Korinthus 1o,2o). Nem véletlenül kezdte Isten a tízparancsolatot így:"Ne legyen más istened Rajtam kívül!"(2Mózes 2o,3).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. július 15. 13:18
Természetesen ezek az ember alkotta úgynevezett istenek nem léteznek,segíteni éppen úgy nem tudnak,mint ahogyan a kőből és fából készült bálványszobrok sem.Nagy öngól rúg magának,aki olyantól vár segítséget,ami nem létezik.
Ezzel szemben Isten hall,lát,cselekszik,sőt szeret,és a Benne bízók minden helyzetben és időben számíthatnak Rá.Mivel minden hatalom az Övé,Neki minden lehetséges.
Hogyan lehet megismerni?Jézus Krisztus mutatta be Őt nekünk.Aki Jézus személyét,tetteit,lelkületét megismeri,Benne a mindenható Istennel találkozik.
Ezt tapasztalta meg Tamás tanítvány,aki nem hitte,hogy Jézus feltámadt a halálból,de amikor találkozott Vele,és látta a sebeit,így szólt:Én Uram és én Istenem! - A bálványok nem,de az élő Isten tud segíteni rajtunk nyomorúságunkban.

Üzenet írása