Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Keresztelő János

Keresztelő János


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 200x253 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 16:01
Bizonytalanságban - Te vagy-e az Eljövendő,vagy mást várjunk? Máté 11,3
Galilea kiskirálya,Heródes Antipász,összeköltözött testvére fiatal feleségével,Heródiással.Keresztelő János emiatt megfeddte őt.Heródiás annyira megharagudott Jánosra,hogy börtönbe csukatta.Jánost a börtönben nagy lelki támadás érte,kérdésessé vált számára,hogy vajon Jézus-e az igazi Messiás,aki ő is sokakkal együtt várt,vagy pedig még ezután jön el a Messiás (görögül:Krisztus). Ő a Messiás útkészítője volt.Befejeződött a munkája,vagy még el kell végeznie valamit?
Nem tudja mi lesz vele,meddig tartják börtönben,életben hagyják-e egyáltalán.Minden bizonytalan.Gyötrik a kételyek és megkéri a tanítványait,kérdezzék meg Jézust.
Jézus ezt üzeni neki:"Mondjátok el Jánosnak,amiket hallotok és láttok: Vakok látnak...,leprások tisztulnak meg...,halottak támadnak fel...,és boldog,aki nem botránkozik meg Bennem."
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 16:11
Nem szégyen,hogy egy ilyen komoly hívő ember is kételkedni kezd?Az a tapasztalat,hogy az Ördög Isten gyermekeit is megkísérti ezzel,amikor fizikailag vagy lelkileg erőtlenek leszünk,vagy közvetlenül haláluk előtt is igyekszik mindent bizonytalanná tenni számunkra.
Mi a teendő?Az,amit János tett:Jézust kérdezte.Ma ez azt jelenti: Elővenni Isten Igéjét,miről mit ír a Biblia - és ezt vegyük komolyan. Úgy, ahogy meg van írva.És úgy,ahogyan Jézus üzente:Isten tetteit gondoljuk végig újra!Nem kell megrémülni,de ami igét emlékezetből is tudunk, amit a Szentlélek a nehéz helyzetben eszünkbe juttat,abban kapaszkodjunk meg!És a mi Urunk,Aki Maga is megkísértetett mindenben, hozzánk hasonlóan,megőriz és győzelmesen segít át minket ezeken a támadásokon.Kételyeink helyére megalapozott, rendíthetetlen bizonyosságot ad.

Üzenet írása