Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Péter halfogása

Péter halfogása


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 263x192 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 08:46
A sorsdöntő de, - ...de a Te szavadra mégis kivetem a hálókat. Lukács 5,5
Egy sötét éjszaka-A Genezáreti-tóban a halak éjszakára a mélyebb vízbe húzódnak,mert ott nem hűl le olyan gyorsan a víz,nappal viszont a part menti sekélyben szétszóródnak.A halászok ezért éjjel dolgoztak,s a mélyben halásztak.Péter és társaik ezt jól tudták,egyik éjjel azonban szorgos munkájuk ellenére sem fogtak semmit.
Hajnali derengés.Ahogy ilyen kudarcos éjszaka után a hálóikat tisztogatták,Jézus jött oda,s azt kérte Pétertől,vigye egy kissé beljebb a parttól,hogy onnan tanítsa a sokaságot.Péternek nem nagy kedve volt ehhez,de megtette és így ő is kénytelen volt hallgatni Jézus szavait.
Nappali világosság.Befejezve a tanítást arra kéret Pétert,evezzen a mélyre és vesse ki a hálókat.Péter válaszából kitűnik,mennyire bosszantotta ez a kérdés,amiben a teljes hozzá nem értés is megszólalt:Ilyenkor a mély vízben nincsenek halak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 20. 08:56
Jézus szavai azonban dolgoztak Péter szívében,s elhangzott egy sordöntő "de":Nem látom értelmét,de mivel Te mondod,megteszem.És annyi halat fogtak,hogy két hajót megtöltöttek.
"Péter ezt látva leborult Jézus lába elé és így szólt:Menj el tőlem,mert bűnös ember vagyok,Uram!"Nem a nagy zsákmánnyal foglakozott,mert teljes világosságban meglátta,ki Ő valójában,és ki Jézus.Már nem Mesternek szólította,hanem Uramnak.
Néha engedi megtapasztalnunk Jézus,milyen tehetetlenek vagyunk Nélküle.Átéljük a kudarcok éjszakáját,amikor hiábavalónak bizonyul minden jó szándék,erőfeszítés,hozzáértés,nem fogunk semmit. - Jézus szavai nyomán mindig derengeni kezd valami,de az Ő isteni teljhatalmát és érthetetlen szeretetét csak az tapasztalja meg,akim kész Neki önmaga ellenében is engedni.Nem értem,mást gondolok,de a Te szavadra mégis megteszem,amit mondtál.Ekkor látjuk helyesen önmagunkat is és Jézust is.
Mire kellene ezt most kimondanom?

Üzenet írása