Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Sodortassunk

Sodortassunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 186x270 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 12:26
Hogy valaha el ne sodortassunk... - Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra,hogy valamiképpen el ne sodródjunk. Zsidók 2,1
A zsidókhoz írt levél második részének első verséből idézem a fent szavakat.Úgy érzem,nagyon időszerűek ezek ma.Sőt,mintha a jelen idők még inkább növelték volna a figyelmeztetés aktualitását.Foglalkozzunk az elsodortatás,sodródás veszedelmének gondolatával,mely a keresztyén embert olyan közelről érdekli.
Valamelyik pilóta nyilatkozatából tudom,hogy fent a levegőben olyan veszedelmes légáramlatok lehetnek,melyek halálos veszedelmet hoznak az aviatikusra,ha nem sikerül hamarosan kimenekülnie a katasztrófát nagyon könnyen előidézhető légáramlatból.Nem egyedül álló eset,hogy a tengerbe zuhant egy olasz repülőkapitány és elmerült a hullámokban.Az ő gépe is bizonyára ilyen veszedelmes áramlatba került.
Híres úszók lehetnek néhány pillanat alatt halál fiaivá,mert nem tudnak kiemelkedni az őket körülnyaláboló örvényből.Mikor az ember csónakon megy át a folyó túlsó partjára,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 13:08
tapasztalni kénytelen,hogy megfeszített evezés ellenére elkapja a csónakot a folyó sodra.Csak a túlsó partnál vesszük észre,hogy mennyire alásodortattunk.Ilyen sodra van a bennünket körülvevő világnak is.Hatása alatt állunk naponként.Gondolkodásmódunkat állandóan el akarja téríteni az Írás igazságától és nagyszerűen ért hozzá,hogyan kell kísértésbe hozni a lelket,akivel szemben áll.A világ szemében még a becstelenség sem olyan megbélyegző valami,mint az elmaradottság.
"Barátom, te elmaradott ember vagy" - kacag szemünkbe a korszellem és ezt a gúnyt sokan nem bírják elhordozni.
A Zsidókhoz írott levél ismeretlen szerzője jól ismerte az életet.Ezért emelte fel szavát,hogy annyival inkább szükséges nekünk a hallott igékre figyelnünk,hogy valamiképpen el ne sodortassunk.
Legyen az Ige hallott Igénk!Ne lehanyagolt,ne elfelejtett,hanem hallott,megszívlelt és követett Id legyen,mely állandóan befolyása alatt tartja életünket,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. augusztus 10. 13:21
és párosítja azzal való táplálkozásunkat az imádságban való állhatatosságunk.Félelemmel és rettegéssel vigyük véghez a mi üdvösségünket,mert a Sátán,mint ordító oroszlán jár szerte keresvén ,kit nyeljen el.Álljunk ellene,figyelmeztessünk a hallott Igére,hogy valamiképpen el ne sodortassunk.
Mennyei Atyám,hálás adok Neked,hogy az elsodortatás veszedelmére figyelmeztetsz engem is.Ki az,aki felemelheti fejét és biztonságával dicsekedve nézhet szét maga körül?Ez a világ minden eszközt megragad,hogy magához vonja gyermekeidet.Tégy vigyázóvá engem is, Édesatyám,hogy valamiképpen el ne sodortassam.Fordítsd el szemeimet,hogy ne gyönyörködjek hiábavalóságokon.Adj vigyázó szívet,józan elmét,és mindig hűséggel engedelmeskedő lelket,hogy hű lehessek mindhalálig és megadhassad nekem is az élet koronáját,a Jézusért,Ámen.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. október 7. 09:29
Ne sodródj el! - "Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra,hogy valamiképpen el ne sodródjunk."Zsidók 2,1
A Biblia azt mondja:Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk...Hogyan menekülünk meg mi,ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel?"(Zsidók 2,1,3). Figyeld meg ezeket a szavakat:"Elsodródás"és "Nem törődés".E szavaknak meg kell szólaltatniuk a riasztócsengőt!Sámson bukása fokozatos volt,olyannyira,hogy nem is vette észre,mi történik.Úgy hozzászokott ahhoz,hogy Isten erejéből merítsen és azzal győzzön le minden ellenséget és akadályt,mint ahogy mi hozzászoktunk ahhoz, hogy csak megnyomjuk a kapcsolót és máris ég a villany.Ám aláásta életét a bűn és az,hogy önmagával szemben elnéző volt.Amikor Delila azt mondta:"Jönnek a filiszteusok,Sámson!"Ő felébredt álmából,de azt gondolta:Kiszabadulok most is,mint máskor,csak megrázom magam! - mert még nem tudta,hogy elhagyta őt az Úr.De a filiszteusok megragadták, kiszúrták a szemét,és elvitték Gázába"(Bírák 16,
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. október 7. 09:43
2o-21). Ha elhanyagolod az Istennel való kapcsolatodat,akkor elkezdesz elsodródni.Imáid nem nyernek meghallgatást.N em leszel többé jó hatással a körülötted élőkre.Régi rossz szokásaid visszatérnek.Nem tudsz megbocsátani azoknak,akik megbántanak.Nem teszed jóvá,ha te okozol fájdalmat másoknak.Ahelyett,hogy azt tennéd,ami helyes,azt teszed,ami kényelmes,és szükségmegoldásokhoz folyamodsz.Félelem és neheztelés tölt be.Régi természetedet táplálod és elhanyagolod az újat.Ezek a jelek mind arra mutatnak,hogy lelki felülvizsgálatra van szükséged.Kérd ma Istent,hogy mutasson rá azokra a viselkedésmintákra, tettekre és kapcsolatokra,amelyeknek nincs helyük az életedben,és kezd el a gyomirtást! A jó hír az,hogy ha engedelmeskedsz Isten Igéjének és Lelke vezetésének,akkor vissza tudod nyerni lelki egészségedet,és Isten még hatékonyabban tud majd használni.

Üzenet írása