Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Sátán akadályoz bennünket a Krisztus várásban

Sátán akadályoz bennünket a Krisztus várásban


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 288x500 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. november 25. 17:28
Mi az ami gátol? - Személyes tapasztalatom,hogy az advent az év legzsúfoltabb időszaka,hiszen karácsony ünnepére készülünk.Maga az advent Krisztus eljövetelének a várása.Ez a várakozás felkészült állapotot jelent,illetve kellene,hogy jelentsen. - Tegyük fel,hogy jön egy számunkra fontos ember vendégségbe,és szerteszét vannak a bejáratnál a lábbelik,nincs rend az előszobában,és a rajtunk lévő öltözet koszos,kerti munkára való ruha,amelyben az utcán sem mutatkoznánk.Vendégünk pedig szépen felöltözve,arcán kedves derűvel lép be.Mi pedig zavarunkban mentegetődzünk,hogy mi miatt van éppen kaotikus állapot otthon.Nyilvánvaló,hogy a mentegetés mögött ez van:Nem vártalak,nem készültem fel a jöveteledre. - Krisztus eljövetelének várásában,akadályozni akar minket a Sátán.Ez azt jelenti, hogy advent kísértésekkel telezsúfolt időszak.Egyre feszítettebb tempóban készülünk a karácsonyra.Mindezt azért,hogy széppé tegyük az ünnepet.Közben pedig elmúlik advent úgy,hogy nincs a szívünkben Krisztus várása. - Ha adventben nem
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. november 25. 17:41
várjuk Krisztust,vajon amikor a karácsonyi igehirdetést meghallgatjuk, megérkezik-e abban a szívünkbe a Megváltó az Ő élő és ható üzenetével? Mert könnyen előfordulhat,hogy meghallgatjuk az igehirdetést,és nem történik semmi.Nem jön meg Krisztus a Maga átformáló,életet megújító hatalmával.Avagy amikor szenteste a családfő felolvassa a Bibliából Jézus születésének történetét, elénekelnek pár karácsonyi éneket,akkor vajon tényleg eljut-e a szívünkig az a felismerés,hogy megszületett az Isten Fia emberi alakban a földre? - Ha nem várakozunk a vendégre,akkor nincs vendégfogadás sem.Ha mégis van valamifajta találkozás a vendéggel,akkor a felkészületlenség miatt teljesen más a találkozás minősége.Ha az adventot el tudja rabolni a Sátán azzal,hogy mindenre figyelj,csak arra ne,hogy lelked felkészült legyen a Krisztussal,és a Róla szóló örömhírrel való találkozásra,akkor nem csak az adventodat ragadja el,hanem az igazi karácsonyodat is.Igazi adventi várakozásra azért van szükség,hogy igazi karácsonyunk lehessen.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. november 25. 17:52
Természetesen mondhatod azt is,hogy jövőre is lesz advent,és lesz karácsony.Majd akkor - ezért vagy azért - több időm és erőm lesz lelki dolgokra figyelni.Én azt kérdezem:Milyen volt a tavalyi illetve tavalyelőtti advented?Elégedett voltál azzal,amilyen a lelki felkészültséged volt azokban az adventekben?Ha nem,akkor az évek alatt természetessé válik,hogy az adventi várakozáslelki tartalom nélkül,vagy csak nagyon csekély lelki tartalommal telik.Ha ez állandósul,akkor nagyon nehéz változtatni rajta - Ne maradj ebben az állapotban!Változtass!Helyezd a lelki dolgokat előtérben az adventben! Az Istenre figyelést,az igeolvasást,az őszinte és mély imádságokat,a testvéri találkozásokat a gyülekezetben.Inkább legyen kevesebb féle sütemény az asztalon,kevesebb karácsonyi dísz a lakásban,de több hit,remény és szeretet a szívben,és legyen ott Krisztus a karácsonyodban!

Üzenet írása