Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Hogyan kerüljüj el a náthát és az influenzát

Hogyan kerüljüj el a náthát és az influenzát


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 570x380 (0.2 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2016. február 22. 08:36
Hogyan kerüljük el a náthát és az influenzát? - A megelőzés "tízparancsolata." - Mit tegyünk a megelőzés érdekében? - A téli járványos időszakban igyekszünk megtenni mindent annak érdekében,hogy elkerüljük a kellemetlen és nem is veszélytelen influenzás és náthás megbetegedéseket. - A védőoltáson túl mit tehetünk,hogy elkerüljük a téli megbetegedéseket és fertőzéseket?Érdemes megfogadni többek között az alábbi tanácsokat. - 1.Gyakran mossunk kezet vízzel és szappannal.Ha lehetőségünk van rá,használjunk kézfertőtlenítőt! - 2.Ügyeljünk rá,hogy ne érintsük meg a szemünket,orrunkat és szánkat piszkos kézzel. - 3.Köhögéskor,tüsszentéskor mindig használjunk (lehetőleg papír)zsebkendőt.Ha nincs éppen kéznél,tenyerünk helyett a könyökhajlásunkba tüsszentsünk vagy köhögjünk! - 4.Használat után a zsebkendőnket azonnal zárjuk zárt szemeteskosárba,agy ha az nem elérhető,akkor az eldobásig lehetőség szerint tartsuk egy zárt tasakban! - 5.Kerüljük az egyébként szokásos üdvözlési formákat(kézfogás,puszi)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2016. február 22. 08:45
6.Lehetőség szerint kerüljük az influenzás betegekkel történő érintkezést! - 7.Munkahelyünkön rendszeresen tisztítsuk a gyakran használt tárgyakat,sok ember által megérintett felületeket(például asztal,billentyűzet) - 8.Otthon és munkahelyünkön szellőztessünk minél gyakrabban! - 9.Lehetőleg kerüljük a zsúfolt,zárt helyeket! - 1o.Készítsük fel immunrendszerünket az őszi vírusszezonra!
Fazekas Piroska
hétfő, 2016. február 22. 08:49
Az influenza elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Az ÁNTSZ azt javasolja, hogy aki eddig még nem tette meg, a következő napokban keresse fel háziorvosát, aki eldönti, hogy páciense jogosult-e a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Aki esetleg mégsem kaphat térítésmentes oltást, gyógyszertári forgalomban – orvosi rendelvényre – többféle készítményhez is hozzájuthat.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2016. február 22. 12:37
Kedves Piroska! Nagyon sok ember óckodik az injekciók beadása miatt.Többekkel beszélgetve magam is megtapasztaltam,hogy ennek oka,a kórokozó által beadott injekció utáni megbetegedésük.Azt nem tudom,hogy ki nem kaphat térítésmentes injekciót,valószínűleg a közép korosztály.A fiatalok és idősek minden valószínűség szerint hozzájuthatnak így.Különben köszönöm a hozzászólásodat.Köszöntelek Árpád
Fazekas Piroska
hétfő, 2016. február 22. 16:53
A gyerekek és szép korúak biztosan ingyen kapják valamin az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók .
Egyes krónikus betegek és terhes nők (ha akarják)

Üzenet írása