Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Isten harca-ember harca

Isten harca-ember harca


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 768x576 (0.4 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:29
Isten harca - ember harca - Bírák 1,19 - Az igében a szentíró Júda győzelmes előrenyomulásáról beszélve Isten segítségét emlegeti. Amikor viszont a hadjárat elakadásáról számol be,az emberi erőviszonyok következményét látja:A völgy lakóit nem lehetett kiűzni,mert harci kocsijaik voltak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:30
Júda harcoló csapatait láthatatlan szövetségesként kísérte az Úr.harcoltak az emberek,de velük harcolt Isten is és ez volt a fontos.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:35
Nem csak akkor van velünk az Úr,amikor meglepetésszerűen avatkozik bele sorsunk alakulásába.Akkor is Ő munkálkodik,és akkor is Őt kell áldanunk minden jó előmenetelért és sikerért,amikor a dolgok emberileg is jól megértető módjukon folynak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:39
Isten legtöbbször elrejti önmagát az emberi erőfeszítés és igyekezet mögött.Csak a külcsín mögé látó hit veszi észre és vallja meg hálával ilyenkor,hogy Isten szakadatlanul ott volt,segített,a győzelmet is Ő adta.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:45
Minél jobban elrejtőzik Isten,az emberi erő mögé a hívő ember annál nagyobb hálával és csodával tekint fel Rá. - Sokszor bizony abban kell megmutatnunk hitünket,még ha valamilyen küzdelemre elhivatottnak érezzük magunkat,hogy várni tudunk,amíg megerősödünk,és jobban fel tudjuk fegyverezni magunkat harcunk megvívásra.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 14:53
Ahhoz,hogy győzelemre jussunk,felkészülten,minden emberi erőket latba vetve kell harcolnunk.De itt is vegyük figyelembe az ige tanítását:"Mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni"(János 15,5b)Ez a tanítása fenti igének. -
Ha mi sok gyümölcsöt termünk,akkor ebben a menyei Atya dicsőíttetik meg ,mert életünk minden jó eredménye annak köszönhető,hogy Isten az nagy kegyelméből ideplántálta közénk az igazi szőlőtőt,a Krisztust,akibe gyönge vesszőcske gyanánt beoltatta a mi életünket is és ebben az életközösségben szüntelen velünk van,munkálkodik bennünk az Ő ereje által.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 15:04
A bűnös ember romlásának a lényege:Az énje ül az Isten trónusán, és a Isten is csak arra való,hogy az énjét kiszolgálja.Ha jól mennek a dolgok,az emberé az érdem és a dicsőség.Ha baj van akkor az Isten a hibás.- Ezt a gondolkodást világítja és ítéli meg igénk az igazság fényével.Isten az Úr,én vagyok a szolga.ha a harc jól végződik,Ő magasztaltassék! Ha a harc rosszul végződik,rossz harcos voltam,a vereség megérdemelt lecke"! "Neked Uram igazad van,nekünk pedig szégyenkeznünk kell még ma is..."(Dániel 9,7a). Ezt kell jól megjegyeznünk!Csak egyedül Övé lehet a dicsőség! - Szenczi László -

Üzenet írása