Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Végül kiáradt ránk a Lélek a magasból

Végül kiáradt ránk a Lélek a magasból


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 449x599 (0.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 06:40
Ézsaiás 32,15-2o - Végül kiáradt ránk a Lélek a magasból -
Mindannyian szeretnénk változásokat elérni az életben,de ez nem mindig sikerül.Az Igében azt olvassuk,hogy változás csak akkor következik be,ha az Úr elküldi a Lelkét:"Végül kiáradt a Lélek a magasból.Akkor majd a puszta kertté válik,a kert pedig erdőnek látszik."(Ézsaiás 32,15). Hatalmas ígéret ez.A pusztában az égadta világon semmi sem terem,csak az oázisokban van élet.A Sínai félszigeten úgy hordja a szél a homokot,mint ahogy nálunk télen a havat.Rengeteget fáradoznak azon,hogy hótolóhoz hasonlító szerkezetekkel megtisztítsák az utakat, hogy legalább a buszok közlekedhessenek a félsziget északi részén áthaladó kereskedelmi úton.De ha az Úr akarja,ha kiküldi Lelkét,akkor a puszta igenis kertté válik.
Ilyen óriási változás akkor következett be,amikor az első pünkösdkor Isten elküldte az Ő Lelkét.Péter arámul hirdette az Igét,de mindenki a saját nyelvén értette.s megváltozott a világ,mert Krisztusban nincs többé se zsidó,se görög,se pogány,és semmi
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 06:53
fajta népség,mert Krisztusban egyek agyunk.
Azzal folytatja a próféta,hogy "a pusztában jog lakik,a kertben igazság honol"(Ézsaiás 32,16). Jerikóból Jeruzsálembe haladt a kereskedő Jézus példázatában,akit félholtra vertek a pusztában s senki sem segített rajta.De a pusztában is jog lesz,ha az emberek tudni fogják,hogy Isten ott is látja őket.A kertben igazság honol,Mindenki igazságosan bánik a körülötte lévőkkel - micsoda boldog élet,amikor gazság,jog van jelen az emberek között!
"Békés hajlékban lakik majd népem,biztonságos lakóhelyeken..."(Ézsaiás 32,18). Mindenki ezt szeretné:Biztonságban lakni,biztonságban és gondtalanul élni,mint az Édenkertben.De ez az állapot megszűnt,az ember bűne miatt,Amikor az Úr Lelke kiárad ebbe a világba,akkor újra gondtalanul élhet az ember békében,biztonságban.Nem a fegyverekre kell költeni,mert nem azok garantálják a biztonságunkat,hanem Maga az Úr Lelke.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 07:05
De ha nem tér meg az ember,s nem az Úr akarata szerint él,ha nem könyörög a Lélek megújító erejéért,akkor mindez megsemmisülhet:"De jégeső hull és ledől az erdő,a város pedig elsüllyed a mélységben."(Ézsaiás 32,19). A jégeső képe arra utal,hogy így,váratlanul és kiszámíthatatlanul fog jönni az ellenség,és elpusztít mindent,ami a tiéd.Nem lesz semmid,amiben eddig bíztál - minden megsemmisül,ha nem az Úr lakik a szívedben,ha nem adod át Neki az életed.
A 18oo-as években volt egy földcsuszamlás Tokaj-Hegyalján,ahol a templomot is tönkretette.A régi jegyzőkönyvekben is olvasható,hogy a templom falai és a mennyezet között ki lehetett látni a szabadba. Ugyan nincs róla eljegyzés,de biztos tönkrement több magánház is a földcsuszamláskor.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 12. 07:15
Jó látni és tudni,hogy Isten gondunkat viseli,nekünk pedig hálát kell adnunk ezért.Isten úgy törődik velünk,hogy meghallgat minket.Ha kérjük áradását,biztonságban élhetünk,Boldog az az ember,aki az Úr tenyerén él."Boldogok vagytok,akik mindenütt víz mellett vethettek és szabadjára engedhetitek az ökröt és a szamarat."(Ézsaiás 32,2o). Az 1.Zsoltár így fogalmaz:"Boldog ember az,aki...az Úr törvényében gyönyörködik,és az az Ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.Olyan lesz mint a folyóíz mellé ültetett fa,amely idejében megtermi a gyümölcsét,és nem hervad el a lombja.Minden sikerül,amit tesz."Adja a mindenható Isten,hogy boldogok legyünk,hogy tudjunk hálásak lenni mindazért,amit Ő nekünk adott! Sándor Endre-

Üzenet írása