Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A palást és a holokdísz,valamint egyéb papi ruhák

A palást és a holokdísz,valamint egyéb papi ruhák


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 320x240 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 07:18
2Máté 28,31-43 - A palást és a homlokdísz,valamint egyéb papi ruhák.
Azután készíttesd el az éfód palástját,azn egészet kék bíborból!Legyen a közepén nyakkivágás,és a kivágáson körös-körül szövött szegélye legyen,mint a mellvért nyílásának, hogy ne szakadjon be.Készíttess a szegélyre gránátalmákat kék és piros bíborból,karmazsin fonálból és körös-körül a szegélyekre,közéjük pedig aranycsengettyűket körös-körül. Aranycsengettyű meg gránátalma váltakozzék a palást szegélyén körös-körül.Ezt viselje Áron szolgálat közben ,hogy hallható legyen a csengés,amikor bemegy a szentélybe a Úr színe elé,és amikor kijön onnan,hogy meg ne haljon.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 07:24
Készíttess homlokdíszt színaranyból,és vésesd rá úgy,ahogyan a pecsétgyűrűbe szoktak vésni:Az Úrnak szentelt!Fűzd ezt kék bíbor-zsinórra s legyen a süvegen,a süveg elején.Legyen Áron homlokán és hordozza Áron a szent dolgokban elkövetett bűnök terhét,amelyeket Izrael fiai a különféle szent ajándékokkal kapcsolatban követnek el.Legyen mindig a homlokán,hogy kedvesek legyenek ők az Úr előtt.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2016. május 20. 07:34
Egyéb papi ruhák. - A köntöst lenből szövesd meg mintásra,és a süveget is lenből készíttesd!Az övet pedig művészi hímzéssel készíttesd!Áron fiainak s készíttess köntösöket,nekik is készíttess öveket,ékes és díszes papi süvegeket is készíttess nekik.Öltöztesd fel azokba testvéredet,Áront,meg a fiait.Majd kend fel őket,avasd fel tisztükbe,és szenteld fel őket,hogy papjaimmá legyenek.Készíttess nekik gyolcsnadrágot,hogy eltakarják mezítelenségüket:Csípőtől a combig érjenek. Legyenek ezek Áronon és fiain,hogy bűnbe ne essenek,s meg ne haljanak,amikor bemennek a kijelentés sátrába,vagy amikor az oltárhoz mennek s szolgálnak a szentélyben.Örök rendelkezés ez neki és utódainak.

Üzenet írása