Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

A papok fölszentelése

A papok fölszentelése


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 320x228 (0.1 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 06:23
2Mózes 29,1-28 - A papok fölszentelése - Így cselekedj velük,amikor fölszenteled őket,hogy papjaim legyenek:Végy egy bikaborjút és két hibátlan kost,továbbá kovásztalan kenyeret,olajjal gyúrt kovásztalan lepényeket és olajjal megkent kovásztalan lángosokat:Ezeket finom búzalisztből készítsd el!Tedd egy kosárba és kosarastul vidd oda.A bikát és a két kost is vezesd oda.
Áront és fiait is rendeld a kijelentés sátrának bejáratához,és mosdasd meg őket.Azután fogd a ruhákat,és add rá Áronra a köntöst,az éfód palástját,az éfódot és a hósent és övezd fel őt az éfód övével.Tedd a fejére a süveget és a szent fejdíszt illeszd a süvegre. Azután vedd a felkenésre való olajat,öntsd a fejére és kend fel őt!Fiait is rendeld oda és öltöztesd fel őket köntösükbe! Csatolj övet rájuk,Áronra és fiaira,tégy fejükre papi süveget,és legyen övék a papi szolgálat örök rendelkezés szerint.Így avasd fel Áront és fiait!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 06:35
Azután vezettesd a bikát a kijelentés sátra elé,Áron és fiai pedig tegyék kezüket a bika fejére.Azután vágd le a bikát az Úr színe előtt a kijelentés sátrának bejáratánál.Végy a bika véréből,és kend meg ujjaddal az oltár szarvait,a többi vért pedig öntsd az oltár alá!A kövérjéből vedd mindazt,ami a beleket borítja,meg a májon lévő hártyát és a két vesét,a rajtuk lévő kövérjével együtt,és füstölögtesd el az oltáron!A bika húsát, bőrét és ganéját égesd el a táboron kívül!Vétekáldozat lesz ez!
Fogd az egyik kost,Áron és fiai pedig tegyék kezüket a kos fejére. Azután vágd e a kost,fogd el a vérét,és hintsd körös-körül az oltára!Vagdald darabokra a kost,mosd meg a belső részeket,meg a lábszárakat,és tedd rá a darabokra és a fejre!Azután füstölögtesd el az egész kost az oltáron!Égőáldozat lesz ez az Úrnak,kedves illatú tűzáldozat az Úrnak.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 06:48
Fogd a másik kost is,Áron és fiai pedig tegyék kezüket a kos fejére!Azután vágd le a kost,végy a véréből,és kend meg azzal Áron fülcimpáját,valamint fiai jobb fülcimpáját,jobb kezük hüvelykujját,és jobb lábuk nagyujját.A vért pedig öntsd körös-körül az oltárra!Azután végy az oltáron lévő vérből,meg a felkenésre való olajból,hintsd Áronra és ruhájára,meg a fiaira és a fiai ruhájára!Így lesz szent ő és ruhája,meg fiai és fiai ruhája.Majd vedd a kos kövérjét,a farkát és a beleket borító kövérjét,a májon lévő hártyát,meg a két vesét,a rajtuk levő kövérjével együtt,és a jobb combot,mert felavatási kos ez.Továbbá egy kerek kenyeret és egy olajos lepényt,meg egy lángost a kovásztalan kenyerek kosarából,amely az Úr előtt van.Azután rakd mindezt Áronnak és fiainak a tenyerébe,és mutassák fel azokat áldozatul az Úrnak!Majd vedd el azokat a kezükből,és füstölögtesd el az oltáron az égőáldozatra téve, kedves illatul az Úr előtt.Az Úrnak szóló tűzáldozat lesz ez.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 06:54
Fogd az Áron fölavatására szánt kosnak a szegyét is,és mutasd azt be áldozatul az Úr színe előtt!Azután legyen ez a te részed!Így szenteld meg a felmutatott szegyet és a felajánlott combot,amelyet felmutattak és fölajánlottak az Áron és fiai felavatására szánt kosból.Legyen ez Ároné és fiai örök rendelkezés szerint Izrael fiai részéről!Mert felajánlás ez,Izrael fiainak felajánlása békeáldozataikból,amelyeket az Úrnak ajánlanak fel.

Üzenet írása