Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Egyéb papi szertartások

Egyéb papi szertartások


Tetszik  
   


Fotó Infó

Készült: 2015:10:01 11:08:28
Kamera modell: PENTAX PENTAX K-30
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 2295x1434 (3.1 Mp)
Rekesznyílás: f/5.6
Zársebesség: 1/80

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 12:18
2Mózes 29,29-46 - Egyéb papi szertartások - Áronnak a szentélyben használt ruhái legyenek utódaié.Azokban kenjék fel és avassák fel őket.Azokba öltözzék hét napon az a pap,aki helyébe lép fiai közülés majd bemegy a kijelentés sátrába és szolgál a szentélyben.
Fogd a fölavatásra szánt kost,és főzd meg a húsát a szent helyen!A kos húsát és s kosárban lévő kenyeret egye meg Áron,fiaival együtt,a kijelentés sátrának bejáratánál.Egyék meg azokat a darabokat,amelyekkel engesztelés történt, amikor fölavatták és fölszentelték őket.De idegen ne egyék belőle,mert szent az!Ha pedig marad valami az avatásra szánt húsból vagy kenyérből reggelre,akkor a maradékot égesd el!Nem szabad megenni,mert szent az!Pontosan úgy tégy Áronnal és fiával,ahogyan megparancsoltam neked:Hét nap alatt végezd el felavatásukat!Naponként készíts el egy vétekáldozatra való bikát engesztelésül,és tisztítsd meg az oltárt,engesztelést végezve rajta.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 12:26
Kend fel azt,és így szenteld meg!Hét napig végezz engesztelést az oltáron,és így szenteld föl,hogy igen szent legyen az oltár.Szent legyen mindaz,ami az oltárhoz ér!
Ezt készítsd az oltárra:Naponként mindig két egyéves bárányt.Az egyik bárányt reggel készítsd el,a másik bárányt pedig estefelé készítsd el!Egy tizedrész finomlisztet,egy negyed hin sajtolt olajjal gyúrva,italáldozatul pedig egy negyed hin bort kell venni a első bárányhoz. - A második bárányt estefelé készítsd el:Úgy készíts hozzá ételáldozatot s italáldozatot,mint reggel!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2016. május 21. 12:33
Kedves illatú tűzáldozat lesz ez az Úrnak.Állandó égőáldozat legyen a nemzedékről nemzedékre a kijelentés sátrának bejáratánál az Úr előtt,ahol kijelentem Magam nektek,s beszélek veled.
Ott fogok megjelenni Izrael fainak,és dicsőségemmel szentelem meg azt.Megszentelem a kijelentés sátrát és az oltárt. Megszentelem Áront és fiait is,hogy papjaim legyenek.Izrael fiai között fogok lakni,és Istenük leszek.És megtudják,hogy Én az Úr vagyok,az Istenük,Aki kihoztam őket Egyiptomból,mert köztük lakozom Én,az Úr,az ő Istenük.

Üzenet írása