Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Elkészült a szent hajlék

Elkészült a szent hajlék


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1800x900 (1.5 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 13:53
2Mózes 36,8-38 - Elkészült a szent hajlék. -
A munka végzéséhez értő emberek elkészítették a hajlékot tíz sátorlapból:Sodrott lenfonálból,kék és piros bíborból,meg karmazsin fonálból,művészi módon beleszőtt kerubokkal készítették azokat.Egy-egy sátorlap hossza huszonnyolc könyök, egy-egy sátorlap szélessége pedig négy könyök volt. Azonos volt a mérete minden sátorlapnak.Öt sátorlapot fűztek össze egymással,majd a másik öt sátorlapot összefűzték egymással. Azután készítettek kék bíbor hurkokat,az egyik sátorlap szegélyén az összefűzésnél.Ugyanilyeneket készítettek a másik sátorlap szegélyén is,azon a végén,ahol összefűzték.Ötven hurkot készítettek az egyik sátorlapon és ötven hurkot készítettek annak a másik sátorlapnak a szegélyén is,amelyet hozzáfűztek.A hurkok szemben voltak egymással.Készítettek ötven aranykapcsot,s ezekkel a kapcsokkal rögzítették egymáshoz a sátorlapokat.Így lett a hajlék egésszé.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 14:05
Azután készítettek sátorlapokat kecskeszőrből,sátornak a hajlék fölé.Tizennégy ilyen sátorlapot készítettek:Egy sátorlap hossza harminc könyök,szélessége pedig négy könyök volt. Egyforma mérete volt a tizenegy sátorlapnak.Külön fűztek össze öt sátorlapot,és külön hat sátorlapot is.Készítettek ötven hurkot az egyik sátorlapnak arra a végére,ahol összefűzték,és ötven hurkot készítettek a másik sátorlapnak arra a szélére is,ahol összefűzték.Készítettek ötven rézkapcsot,a sátor összefűzésére,hogy egész legyen.Készítettek még egy takarót,is a sátorra vörösre festett kosbőrből s arra még egy takarót delfinbőrből.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 14:20
Készítettek a hajlékból akácfa deszkákat,és felállították azokat.Tíz könyök volta deszka magassága és másfél könyök a deszka szélessége.Két csapja volt mindegyik deszkának,azok kötötték össze az egyiket a másikkal.Így készítették el a hajlék mindegyik deszkáját.A deszkákat így készítették el a hajlékhoz: Húsz deszkát a déli oldalon dél felé,és a húsz deszka alá negyven ezüsttalpat készítettek.Két talpat mindegyik deszka alá a két csapnak megfelelően.A hajlék másik oldalára az északi oldalon is húsz deszkát készítettek.Ezeknek is negyven ezüsttalpa volt,két talp volt az egyik deszka alatt,és két talp volt a másik deszka alatt is.A hajlék nyugati végére is készítettek ha deszkát.Két deszkát készítettek a hajlék sarkaira a két végen.Párosával voltak egymás mellett,aljától a tetejéig,összefogva egy karikával.Ezt csinálták mindkettőnél, mindkét saroknál.Nyolc deszka volt tehát ezüsttalpakkal, összesen tizenhat talp.Két-két talp került mindegyik deszka alá.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 14:25
Készítettek reteszeket is akácfából:Ötöt a hajlék egyik oldalának a deszkáihoz,öt reteszt a hajlék másik oldalának a deszkáihoz és öt reteszt a hajlék deszkáihoz a nyugati végén . Elkészítették a középső reteszt is,hogy középen rögzítse a deszkákat,egyik végétől a másik végéig.A deszkákat arannyal vonták be,és aranyból készítették a karikákat a reteszek kengyeléül.Bevonták arannyal a reteszeket is.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. május 26. 14:33
Azután elkészítették a kárpitot kék és piros bíborból,karmazsin fonálból és sodrott lenfonálból,művészi módon beszőtt kerubokkal. Készítettek hozzá négy akácfa oszlopot,és bevonták arannyal.A rajta lévő kampók is aranyból voltak.És öntöttek hozzájuk,négy ezüsttalpat.Készítettek függönyt a sátor bejáratára kék, és piros bíborból,karmazsin fonálból,és sodrott lenfonálból művészi módon kihímezve.Ehhez öt oszlopot kampókkal együtt és bevonták az oszlopfőket s összekötőiket arannyal,öt talpuk pedig rézből volt.

Üzenet írása