Szabó Sándor Pipo
 

Befőztük a zakuszkát

Befőztük a zakuszkát


Tetszik  
   


Fotó Infó

Készült: 2012:09:05 17:36:48
Kamera modell: Olympus Stylus 600 (mju 600 Digital)
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1280x960 (1.2 Mp)
Rekesznyílás: f/3.1
Zársebesség: 1/30

Fotó megjegyzések

Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:39
no... megígérem, hogy legközelebb, amikor zakuszkát csinálunk, felvesszük.
Biztosan ez is finom lett, mivel jó zöldség van benne, ezért rossz nem lehet.

A padlizsánt egyben kell tartani, a paprikát is. és NYÍLT lángon kell róla leégetni a bőrt. amikor pl a paprikán FEKETE a bőr, leégett, akkor be kell tenni egy nagy tálba, sóval behinteni, attől hűlés után leválik magától szinte a megfeketedett bőr.
a Padlizsán is szenes kell hogy legyen. mármint a kűlső bőrrétege. ezért a nyílt lángon, mind kell forgatni, hogy mindegyik része jól "odaégjen."Ne félj, a belseje nem ég oda. a paprika sokkal hamarább "megég". no, kb így...:)
Persze, azt is egyben kell kisütni, s majd a sóval hintés után, leszedni.
de jók a képek, csak megjegyzem :)
Kovács Lóránt
vasárnap, 2012. október 7. 10:40
a paprikár, miután a héjuk lejött, olyan "löttyedt-nek" kell lenniük. ahogy a képet nézem, ezek még szép, ropogósak voltak..:)
Szabó Sándor Pipo
hétfő, 2012. október 8. 14:47
Köszönjük hogy tetszenek a képek :) Több receptet is találtunk, egyesek a padlizsán helyett gombát, babot, vagy egyesek répát is ajánlanak a belefőzésébe. Hogy egyben vagy darabolva a paprikát, padlizsánt, arra nem tért ki a recept ami után mentünk.

Üzenet írása