no... megígérem, hogy legközelebb, amikor zakuszkát csinálunk, felvesszük.
Biztosan ez is finom lett, mivel jó zöldség van benne, ezért rossz nem lehet.
A padlizsánt egyben kell tartani, a paprikát is. és NYÍLT lángon kell róla leégetni a bőrt. amikor pl a paprikán FEKETE a bőr, leégett, akkor be kell tenni egy nagy tálba, sóval behinteni, attől hűlés után leválik magától szinte a megfeketedett bőr.
a Padlizsán is szenes kell hogy legyen. mármint a kűlső bőrrétege. ezért a nyílt lángon, mind kell forgatni, hogy mindegyik része jól "odaégjen."Ne félj, a belseje nem ég oda. a paprika sokkal hamarább "megég". no, kb így...:)
Persze, azt is egyben kell kisütni, s majd a sóval hintés után, leszedni.
de jók a képek, csak megjegyzem :)
Köszönjük hogy tetszenek a képek :) Több receptet is találtunk, egyesek a padlizsán helyett gombát, babot, vagy egyesek répát is ajánlanak a belefőzésébe. Hogy egyben vagy darabolva a paprikát, padlizsánt, arra nem tért ki a recept ami után mentünk.
Biztosan ez is finom lett, mivel jó zöldség van benne, ezért rossz nem lehet.
A padlizsánt egyben kell tartani, a paprikát is. és NYÍLT lángon kell róla leégetni a bőrt. amikor pl a paprikán FEKETE a bőr, leégett, akkor be kell tenni egy nagy tálba, sóval behinteni, attől hűlés után leválik magától szinte a megfeketedett bőr.
a Padlizsán is szenes kell hogy legyen. mármint a kűlső bőrrétege. ezért a nyílt lángon, mind kell forgatni, hogy mindegyik része jól "odaégjen."Ne félj, a belseje nem ég oda. a paprika sokkal hamarább "megég". no, kb így...:)
Persze, azt is egyben kell kisütni, s majd a sóval hintés után, leszedni.
de jók a képek, csak megjegyzem :)