Bartók Béla Vegyeskar

Bartók Béla Vegyeskar


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 1748x971 (1.6 Mp)

Fotó megjegyzések

Ajtai-Baricsa Edith Katalin
csütörtök, 2011. február 17. 10:36
Zoli, kik ezek az énekesek? Hol vannak,...stb?
Kabai Zoltán
csütörtök, 2011. február 17. 21:37
A Bartók Béla Vegyeskar Temes megye egyetlen magyar világi kórusa. Jelenleg 40 tagot számlál soraiban.
1971 február 22 én alakult, karvezetője Teleki László nyugalmazott karvezető volt.
1973 ban Csizmarik László zenetarnár vette át az énekkar vezetését haláláig, 1989 ig. Idejében a kórus fénykorát élte. Ezt fémjelzik a nívós városi és vidéki szereplések. Itt említjük meg a "Nyilj szép rózsaszál" című műsort, a Petőfi és Ady emlékesteken való részvételt és jó szerepléseinket a Jon Vidu megyeközi kórus-találkozókon. Az 1984-es esztendő a karmester Csizmarik László régi vágyának beteljesülését hozta meg a János Vitéz című daljáték pódiumelőadásával, amelyet Temesváron, Lugoson és Aradon mutatott be az énekkar.
Kabai Zoltán
csütörtök, 2011. február 17. 21:38
A temesvári forradalom mártír karmestere után Elekes András vette át a kórus irányítását. Az ő idejében kétszer szerepelt a dalárda a magyarországi Szentesen. Részt vett az énekkar Gátalján Csizmarik László mellszobra, valamint Nagyszentmiklóson Bartók Béla mellszobrának felavatási ünnepségén.
A X. Ion Vidu Kórusfesztiválon is szerepelt az énekkar.
A dalárda megünnepelte 20. évfordulóját.

2002 ben Gáspár Mária zenetanár vette át a kórus vezetését. Az eltelt évek alatt számos kulturális és egyházi eseményeken szerepelt a kórus és számbelileg is gyarapodott.
Kabai Zoltán
csütörtök, 2011. február 17. 21:39
Adventi és karácsonyi műsorral szerepelt nagy sikerrel Makón és Öttömösön (Magyarország). Centenáriumon énekelt Bogárzón (Magyarország). Templomokba kapott meghívást búcsúk alkalmával. Falunapokon, öregotthonokban, nyugdíjasklubban szerepelt sikerrel az énekkar.
Megünnepelték Kodály Zoltán születésének és halálának évfordulóját, részt vettek a Bartók Béla ünnepsorozat előadásain és a Petőfi és Eminescu emlékműsorokon. Minden március 15-én a szabadfalvi Petőfi-szobornál ünnepi műsorral lép fel a kórus.
Kabai Zoltán
csütörtök, 2011. február 17. 21:42

Üzenet írása