Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 620x469 (0.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
kedd, 2015. július 7. 06:40
Napi evangélium
2015. július 7. – Kedd
Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt mondogatta: „Ilyen még sohasem történt Izraelben.” A farizeusok azonban megjegyezték: „Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Jézus ezután bejárta az összes városokat és falvakat. Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Amikor látta a népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!”
Mt 9,32-38
Safar Bela
kedd, 2015. július 7. 06:40
Mt 9,32-38
Elmélkedés:
A mai evangélium egy ördögtől megszállott ember meggyógyításával indul. A megszállottságot a személy némasága, beszédképtelensége jelzi, a gyógyulás hatékonyságát pedig az, hogy az illető megszólal. A gyógyulás annak köszönhető, hogy Jézusnak, az Isten Fiának hatalma van a gonosz lelkek felett és képes kiűzni őket az emberekből. Mi legalábbis így gondoljuk, a korabeli nép viszont nem tudta hová tenni Jézus különleges képességét. Mivel hasonló csodatevő erővel még sosem találkoztak, találgatás indul meg köztük, honnan van Jézusnak ilyen nagy hatalma. A farizeusok egészen furcsa, bár logikusnak tűnő megoldást találnak. Úgy vélik, csak az képes parancsolni az ördögnek, aki magával az ördöggel szövetkezik. Logikájukban azonban ellentmondás van: miért engedné az ördög saját hatalmának megcsorbítását egy ember, Jézus számára?
A gyógyítás utáni részben Máté evangélista összefoglalja Jézus tevékenységét: az Úr tanít, hirdeti Isten országának örömhírét, és meggyógyítja a betegeket.
Safar Bela
kedd, 2015. július 7. 06:41
Észreveszi az emberek baját és fáradtságát, aggódik értük, gondoskodni szeretne róluk. Tudja, hogy gyógyító érintésével és igazságra vezető szavával nem juthat el mindenkihez személyesen. Mindez már bevezeti a holnapi szakaszt, amelyben tanítványokat választ, hogy az ő nevében tanítsanak és gyógyítsanak.
© Horváth István Sándor
Safar Bela
kedd, 2015. július 7. 06:42
Imádság:
Uram, ma az összes elhagyatottra gondolok, mindazokra, akik egyedül, szörnyen egyedül vannak, mert rád, Uram, sosem hagyatkoztak. Uram, Te a közösséget akarod, hogy a bűn tépte szakadék dacára egymáshoz kapcsolódjunk. Te akarod, hogy egyek legyünk, mint ahogy az Atya és te egyek vagytok.
M. Quoist

Üzenet írása