Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 640x453 (0.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
szombat, 2015. július 25. 14:25
„Az Egyház Irakban” – ez a címe Fernando Filoni bíboros, a Népek Evangelizálásával foglalkozó Kongregáció prefektusa új könyvének, amely felvázolja az iraki egyház történetét, fejlődését, missziós tevékenységét. „Hősies Egyház” – így jellemezte XVI. Benedek és Ferenc pápa találóan, hiszen az itteni keresztények ma is hősiesen tanúságot tesznek hitükről az ún. Iszlám Állam terroristáinak üldözése közepette. Filoni bíboros öt évig apostoli nuncius volt Irakban az Öböl-háború idején, és Ferenc pápa két alkalommal elküldte, hogy látogassa meg a menekülteket.
Safar Bela
szombat, 2015. július 25. 14:27
A Vatikáni Rádió olasz részlegének egyik munkatársa, Roberto Piermarini interjút készített a bíborossal az iraki keresztények helyzetéről, ami nagy aggodalommal tölti el Ferenc pápát. Ennek több oka van. Először is az iraki keresztények elenyésző kisebbséget alkotnak és szegények; az üldözés elől menekülve: nemcsak kis házukat, hanem mindenüket el kellett hagyniuk, kis batyuval a hátukon vitték el összes „vagyonukat”. Hála a nemzetközi szolidaritásnak és a Pápa felhívásának, aki a bíborost Kurdisztánba küldte az ISIS elől menekült keresztényekhez és más, köztük muzulmán kisebbségekhez, a világ felfigyel az ott elkövetett igazságtalanságokra.
Safar Bela
szombat, 2015. július 25. 14:28
A bíboros személyesen meggyőződött az üldözöttek tragikus helyzetéről: családok ezrei összezsúfolva, földön alszanak, fák alatt, embertelen körülmények között, rettenetes hőségben. (Irakban nyáron a hőmérő eléri a 45, 48 fokot. Hiányzik az ivóvíz, az eledel, betegségek fenyegetnek. A bíboros második látogatása alkalmával egy-egy gesztust, simogatást kértek tőle, tudván, hogy a pápát képviseli, érezték, hogy a Szentatya közel áll hozzájuk, nem feledte el őket. Szolidaritást vállalt velük. Nagyhéten történt ez: az üldözött keresztények lélekben, szenvedésük felajánlásával Krisztussal együtt járták a keresztutat.

Üzenet írása