Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 803x960 (0.7 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
kedd, 2015. augusztus 25. 20:08
tt: Kép: Yohanes Giovanni Hanif M

2015.08.25. Mai evangéliumhoz elmélkedés( Mt 23, 23 - 26)

Amikor az Úr elsőként parancsolta a népnek a tized adását, az emberek még úgy tekintettek Istenre, mint minden jó forrására az életükben. Ez a mi életünkben az az időszak, amikor felismerjük, hogy mindet Tőle kaptunk, Ő a mi Urunk és törvénye az üdvösségünk útja. Mégis könnyedén estek a zsidók a törvényhez túlzott módon való ragaszkodás csapdájába és elfeledkeztek a tized igazi okáról. A törvény betűit tartották fontosnak és elfelejtették a jelentését: elismerni Isten korlátlan uralmát. Végül mindaz, amik vagyunk és mindaz, amit magunkénak mondunk, Istené. Használnunk kell a talentumainkat, a vagyonunkat és anyagiakat, mindent Istenért és az Ő Királyságáért. Van olyan területe az életemnek, ahol nem ismerem el Isten korlátlan uralmát?
Mik a törvény leghangsúlyosabb mondanivalói? Jézus igazságról, irgalomról és hitről beszél.
Safar Bela
kedd, 2015. augusztus 25. 20:10
Mikor ezeket elhanyagoljuk, elferdítjük az igaz vallást, mivel ez nem formalitás és olyan tettek kérdése, amivel Istent kiengesztelhetjük. Sokkal inkább arról van szó, hogy mennyire tudjuk a szívünket a szavai szerint formálni. Jobban kell törekednünk arra, hogy szívünk hasonlóvá váljék az Ő szívéhez, úgy könyörületességben és irgalmasságban, mint minden másban. Hányszor megyünk el az igazán fontos dolgok mellett és dolgozunk részeredményekért? Milyen gyakran próbálunk kedveskedni Istennek, miközben tévúton járunk, hiszen meg vagyunk győződve róla, hogy az Ő akaratát követjük, miközben valójában a saját utunkat járjuk. Milyen gyakran elfelejtjük, hogy mit is jelent valóban odaadni magunkat Isten törvényének?
„Tisztítsd meg előbb a pohár belsejét… „Figyelnünk kell a lelkünkre, és biztosnak kell lennünk abban, hogy cselekedeteink valóban szent szándéktól vezéreltek.
Safar Bela
kedd, 2015. augusztus 25. 20:12
Gyakran kell szívünk mélyére tekintenünk, hogy valóban tiszták legyenek a szándékaink. Néha csak azért dolgozunk, hogy valamilyen látszatot keltsünk, hogy szentnek és erényesnek tűnjünk, miközben belülről tele vagyunk ítéletekkel, ami a könyörületesség hiánya. Az érték abból az emberi a szívből fakad, amelyikben a Szentlélek lakik, és sugallataival megmutatja benne az akaratát. Figyelnünk kell a Szentlélekre, és követnünk kell az útmutatásait.

Üzenet írása