Amit az IDF törölt... Ez a videó bizony rosszul sült el

Amit az IDF törölt... Ez a videó bizony rosszul sült el

Pár napja, ez az Izraeli terrorelhárításról szóló reklámvideó titokzatosan eltűnt az IDF Youtube rendszeréből. Ebben a pillanatban csak olyan helyeken, mint a "Liveleak" található meg.

A videó ami az IDF multimédia próbálkozása, egy újfajta rendszert mutat meg, ami bonyolult képletek segítségével biztosra kiszűri a Gáza övezetből a terroristákat. Feltételezésem szerint ez egy Gáza övezetet bombázó kampány része lehetett.

A videó címének angol fordítása valahogy így szól: "Betekintés: Hogyan harcol az IDF a terrorizmus ellen a Gázai övezetben". A videó magyarázata pedig különválasztja az IDF módszereit a Hamasztól, egyenes, tiszta, morális üzenettel: "Ellentétben a terrorista szervezetekkel melyek ártatlan civilekre lőnek, az IDF hosszú procedúrán keresztülmegy ameddig megtalálja a megfelelő célpontot Gázában".

A humánus megközelítése az IDF-nek, a biztonságos ellenséges célpontoknak a találata, kicsit talán hasonlít azokra a nyugati kormányoknak a megjegyzéseire is, amelyek kötelesek voltak alátámasztani és magyarázni a támadásaik irányítását, engedélyezését, kivitelezését.

Következzen a videó:

 

A videó angolul van, a hang egy Amerikai úriemberé, aki megmagyarázza, hogyan találja meg az IDF a Palesztin terroristákat, számomra ismeretlen módszerekkel, drónokkal. Az infravörös fény segítségével, éjjeli kamerákkal, az LCD képernyő előtt figyelik joystikkel, kézi vezérlésű mütyürökkel észlelik az ellenséges katonákat, akik akár a háztetőn vagy éppen az utcán tartózkodnak. Olyan mint egy antiterrorista háború, melyik igyekszik árnyékban lenni.

Mihelyt a célpontot megtalálták -mondja az úr a videóban- Az IDF keresztülmegy sok fárasztó papírmunkán, rendeleten ahhoz, hogy a nemzetközi jogoat betartva elkezdhesse a harcműveletét, miközben szűkíti annak az esélyét, hogy a támadás során ártatlan emberek megsérüljenek

Mostanában, a Speciális Haderő (Special Forces) is használ drónokat ilyen árnyékösszetűzésekben. Ezt azzal magyarázzák meg, hogy a módszer sokkal humánusabb, kevesebb katona kerül tűzharc közelébe és a terroristákat a saját területükön tudják biztonságosabban megtalálni.  Ugyanakkor, ha Palesztin, Yemeni vagy Pakisztáni embereket kérdeznénk meg, talán a válasz más lenne...


   

Tetszik  

Megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal