Szerelempatak

2 videó - 2013
magyar dokumentumfilm, 70 perc

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.

A Szerelempatak világpemierje a dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) volt, ahol a rendhagyó alkotást az "egészestés dokumentumfilmek" kategória legjobb 16 alkotása közé választották. A január 17-22 között megrendezett 25. trieszti filmfesztiválon pedig két díjat is nyert: a legjobb dokumentumfilm díja mellett az Espansioni Nőegylet különdíját is megkapta.

rendező: Sós Ágnes
forgatókönyvíró: Sós Ágnes, Thomas Ernst
zeneszerző: Másik János
operatőr: Lovasi Zoltán, Sós Ágnes, Petróczy András
producer: Sós Ágnes, Ugrin Julianna
vágó: Thomas Ernst
hang: Zányi Tamás

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Ujváriné Judit -
 

SzerelempatakA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vidto.me videó.
Segítség a vidto.me típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2014. február 15. Nézettség: 3,016

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal
SELECT *, (MATCH(name) AGAINST ('Szerelempatak')) score FROM videos WHERE video_id != 345895 and active ORDER BY IF(category_id = 26, 1, 0) DESC, MATCH(name) AGAINST ('Szerelempatak') DESC, ABS(CAST(hits - 3016 AS SIGNED)) ASC LIMIT 4
BIGINT UNSIGNED value is out of range in '(`magyarvagyok`.`videos`.`hits` - 3016)'