Max (2002)

1 videó - 2002
kanadai-német-magyar-angol filmdráma, 106 perc

München, 1918 vége. Európa kezd magához térni az első világháború okozta sokkból, az emberek a jövőre függesztik tekintetüket. A korszak a késhegyre menő viták és a gyökeres változásokról szóló álmok ideje. A számonkérések és útkeresések hátterében a politika és a személyes lét határai összemosódnak. A világ új kort szül; egyetlen kérdés marad: eljött-e már az ideje annak, hogy megszabaduljon régen hordott terheitől? Hogyan és merre tovább?

Max Rothman (John Cusack) nemrég tért haza a háborúból. Az élet, amely otthon várja, egészen más, mint amit korábban elképzelt. A hajdan ígéretes festőtehetség a háborúban elveszítette jobb karját és ezzel művészi karrierjének lehetőségét is. A festészet azonban nem engedi öleléséből, és Max elkötelezi magát a modernizmusnak. Fess és jómódú polgári családjától, szépséges feleségétől (Molly Parker) a művészethez és haladó szellemű szeretőjéhez (Leelee Sobieski) menekül. Egy régi vasmű épületében galériát nyit, mely hamarosan népszerűvé válik müncheni avantgárd körökben. Legújabb kiállításán Max megismerkedik egy férfival, aki hozzá hasonlóan a jövőről álmodik, aki hozzá hasonlóan megjárta a háborút, aki maga is festő, akinek azonban vele ellentétben se családja, se otthona, se barátja. A férfi neve Adolf Hitler (Noah Taylor). Max új ismerőse nagyralátó terveket szövöget: kreativitását a politikai propagandában szeretné gyümölcsöztetni. Ekkor még senki sem sejti, hogy különös, futurista tervei az emberiség történelmének egyik legkatasztrofálisabb korszakát előlegezik.

Rendező:
Menno Meyjes
Író:
Menno Meyjes
Szereplők:
John Cusack (Max Rothman), Leelee Sobieski (Liselore von Peltz), Peter Capaldi (David Cohn), John Grillo (Nina's Father), David Horovitch (Max's Father), János Kulka (Mr. Epp), Anna Nygh (Nina's Mother), Molly Parker (Nina Rothman), Kata Pálfi (Mrs. Epp (as Katalin Pálfy)), András Stohl (NCO), Janet Suzman (Max's Mother), Noah Taylor (Adolf Hitler), Ulrich Thomsen (Captain Mayr), Yuliya Vysotskaya (Hildegard), Krisztián Kolovratnik (Nina's Brother)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Ujváriné Judit -
 

Max (2002)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vidoza.net videó.
Segítség a vidoza.net típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2019. március 24. Nézettség: 18

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal