Magyarország lángokban - Egy nemzet harca a szabadságért

Magyarország lángokban - Egy nemzet harca a szabadságért

1 videó - 1957
Nyugatnémet dokumentumfilm, 83 perc

A film bemutatja a magyar nemzet történetét a honfoglalástól címszavakban 1956-ig, majd az akkori eseményeket részletesen. Segítségkérésnek szánták de a világ nemzeteinek vezetői szótlanul tűrték az oroszok bevonulását. Megannyi fővárosban tömegtuntetések zajlottak a magyar nép mellett, de mint már tudjuk, még 33évig rajtunk maradt az orosz rabiga. Hat forgatócsoport járta a várost. Körülbelül tízezer méter anyagot vettek fel. November 4-én reggel akarták eljuttatni Bécsbe, a Nemzetközi Vöröskereszthez és az Egyesült Nemzetek szervezeteihez "a külföld tárgyilagos informálása, segélyek és gyógyszerek küldése céljából. […] A hajnali ágyúszó és a rádió tragikus felhívása pánikhangulatában valaki villanyt gyújtott és ezzel megsemmisítette az előhívás alatt lévő anyag egy részét. Pár doboz két fiatal filmfőiskolás hátizsákjában került ki Ausztriába, és később ez a sovány és hiányos anyag képezte gerincét a Magyarország lángokban című Nyugat-Németországban készült dokumentumfilmnek" Örök emlékül a magyar szabadságharc hőseinek és mártírjainak.

Rendező:
Ferdinand Khittl
Szereplők:
Gunnar Lauring ((Danish narrator)), Johannes Marott ((Danish narrator)), Maria Schell (Self), Henning Skaarup ((Danish narrator)), József Cardinal Mindszenty (Self (as Kardinal Mindszenty=))

Magyarország lángokban - Egy nemzet harca a szabadságért

 
   

Magyarország lángokban - Egy nemzet harca a szabadságértA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vidoza.net videó.
Segítség a vidoza.net típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2020. szeptember 22. Nézettség: 89

Tetszik