Élet az anyaméhben (In the Womb)

Élet az anyaméhben (In the Womb)

4 videó - 1999
Mielőtt az újszülött először felsír, egy hosszú és izgalmas utazáson vesz részt. A film azt a csodálatra méltó átalakulást mutatja be, mely során egy apró sejtből egy élő, lélegző kisbaba válik. A hagyományos fekete-fehér ultrahangos felvételek - gyenge felbontásuk és technikai akadályok miatt - csak korlátozott bepillantást tesznek lehetővé a fejlődőfélben lévő magzat életébe. A számítógépes technológia rohamos fejlődésével azonban mára gyökeresen megváltozott a helyzet, és az elmosódott, homályos kétdimenziós képek életszerű, háromdimenziós felvételeknek adták át a helyüket, melyek segítségével az orvosok a kibontakozó új élet valamennyi rezdülését tökéletesen nyomon követhetik.

De az Élet az anyaméhben készítői még ennél is tovább mentek: egy, a negyedik dimenzióként a múló időt is figyelembe vevő technológia segítségével most hétről-hétre, valamennyi fontos mozzanatra kitérve mutatják be a magzat fejlődését a megtermékenyüléstől egészen az első szívdobbanásig, az érzékszervek munkába állásáig és a gyermek világra jöveteléig.
A történet elején a blasztocita (magyarul hólyagcsíra) - az igen kezdeti stádiumban levő embrió - végigvándorol a petevezetéken és beágyazódik a méhnyálkahártyába, majd néhány héttel később elkezd kifejlődni az agy és a gerincvelő. Ezt követően pedig kialakul a szív is, melynek sejtjei egy nyugalmi periódus után egy hirtelen összehúzódással kezdik meg egy élethosszon át tartó szakadatlan munkájukat.
A lenyűgöző, eddig kevesek által látott felvételeken figyelemmel kísérhetjük, amint az embrió 11-12 hetes korában kinyújtja a lábát és "rugdosni" kezd, ami a reflexes járás megfelelője. A 24. hét környékén nyitogatni kezdi a szemét, grimaszokat vág, és - egyelőre az orvosok számára is ismeretlen okból - újra és újra kiölti a nyelvét.

A terhesség utolsó harmadában készült képsorokon keresztül megbizonyosodhatunk róla, hogy a külvilág zajai - így a zene és a hangosan skandált gyerekmondókák - az anya testén keresztül is eljutnak a magzatig, és hogy az álmodást kísérő gyors szemmozgás is felfedezhető nála.
Évente világszerte mintegy 130 millió nő éli át a terhesség izgalmakkal teli, varázslatos kilenc hónapját. A legújabb kutatási eredmények azt igazolják, hogy az emberi magzat sokkal gyorsabban fejlődik és sokkal nagyobb tempóban készül az önálló életre, mint ahogy azt egészen mostanáig gondoltuk. Hogy ez valóban így van-e, korunk legmodernebb képalkotó eljárásai segítségével ön is megtudhatja, ha részt vesz egy csodálatos utazáson az emberi anyaméhbe.

Élet az Anyaméhben-Ikrek 2006.
Három különböző ikerterhesség történetét mutatja be ez a lenyűgözően izgalmas film: a megtermékenyüléstől a születés pillanatáig. A legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével betekinthetünk az ikerterhesség biológiai és lelki folyamataiba. A saját szemünkkel láthatjuk, miként fejlődnek és ismerkednek egymással az ikrek az anyaméhben. Vajon megfogják-e egymás kezét? És ha egyikük rúgkapál, a testvére visszaüt majd? Vajon a születés előtti játék a csecsemőkorra is kihat?

Csodálatos képeken kísérhetjük figyelemmel az ikerbabák fejlődését, a táplálékért és a helyért folytatott harcát és azt, ahogyan kialakul közöttük az életre szóló, szoros kapcsolat.

Kövesse végig a három várandós anya történetét a fogantatás pillanatától a szülésig, és az anyaméhben tett csodálatos utazás során meglesheti, mi mindent művelnek kicsiny magzataik!

Élet az anyaméhben 1 rész - indavideo.hu
Élet az anyaméhben 2 - indavideo.hu
Élet az anyaméhben Kutyák In the Womb Dogs - indavideo.hu
Élet az anyaméhben Macskák Cats In the Womb - indavideo.hu

 
   

Élet az anyaméhben 1 rész - indavideo.hu



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez indavideo.hu videó.
Segítség a indavideo.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: vasárnap, 2011. november 27. Nézettség: 1,972