SETI

SETI

5 videó - 2010
A SETI (angolul „Search for Extra-Terrestrial Intelligence”, azaz a „földön kívüli intelligencia keresése”) interdiszciplináris tudományág, melynek célja a földön kívüli, intelligens élet felfedezése. Elsősorban a csillagászat, az asztrobiológia, az informatika és a filozófia határtudománya.

Már az ókori görögök is felvetették, hogy ha az égitestek léteznek, akkor a felszínükön élet is keletkezhet. A Kopernikuszi forradalom után Giordano Bruno volt az első, aki felvetette, hogy a csillagok lehetnek távoli napok is, melyek körül lakott bolygók keringhetnek, őt ezért 1600-ban az inkvizíció keretében eretneknek nyilvánították és megégették.

A SETI@home egy tudományos kísérlet, mely több százezer Internetre kapcsolt számítógép kapacitását hasznosítja a Földönkívüli Intelligencia Kutatásában (SETI). Ha szeretnél résztvenni, egy programot kell futtatnod a számítógépeden, amely letölti és elemzi az arecibói rádiótávcső által rögzített adatokat. Az esély csekély, de mégis elragadó: lehet, hogy pont a te számítógéped fogja felfedezni egy Földön túli civilizáció halk moraját.

SETIMuhely - Aktiv SETI: szabad-e üzenni? - 2. resz
SETIMuhely - Aktiv SETI: szabad-e üzenni? - 5. resz
SETIMuhely - SETI-terminologia - 1. resz
SETIMuhely - SETI-terminologia - 3. resz
SETIMuhely - SETI-terminologia - 4. resz

 
   

SETIMuhely - Aktiv SETI: szabad-e üzenni? - 2. resz



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2011. november 4. Nézettség: 542

Tetszik