A félkegyelmű (L' idiot) 1946.

A félkegyelmű (L' idiot) 1946.

1 videó - 1946
Francia romantikus dráma, 90 perc

"Egy tökéletes szépségű embert szeretnék ábrázolni." Ezzel a cseppet sem könnyű céllal vágott neki Dosztojevszkij, hogy megrajzolja Miskin herceg alakját és vele együtt a 19. századi orosz társadalmat. A huszonhét éves herceg Svájcból tér vissza Oroszországba, miután ott kezelték betegségét, gyakori epilepsziás rohamait. Egy kihalófélben lévő nemesi család utolsó sarjaként keresi fel távoli rokonát, Jepancsina tábornoknét, ahol megismerkedik férjével és három lányával, köztük legfiatalabbal, Aglájával. Szintén ott pillantja meg először Nasztaszja Filippovnát, az elbűvölő szépségű nőt, aki kétes híre és viselkedése ellenére minden férfit megbabonáz, és magához láncol.
Miskin herceg életében először csöppen bele a pétervári közegbe: hiszékenysége, jólelkűsége, egyenessége teljesen kiemeli a társaságból. Nem is sejti, hogy a sok őszintének ható bók és beszélgetés csupán álca és üres fecsegés. Miskin mindenkivel szemben elnéző, mindenkinek megbocsát, mindenkinek segíteni akar - nem is lehet más történetének vége, mint tragédia.

rendező:
Georges Lampin

szereplők:
Gérard Philipe (Miskin herceg)
Edwige Feuillčre (Nasztaszja Filippovna)
Lucien Coëdel (Rogozsin)
Jane Marken (Naria)
Jean Debucourt (Tockij)
Sylvie Sylvie (Ivolvinné)
Nathalie Nattier (Aglaja Jepancsina)
Maurice Chambreuil (Jepancsin tábornok)
Michel André Gavrila (Gánya) Ivolvin

A félkegyelmű (1946) Feliratos

 
   

A félkegyelmű (1946) FeliratosA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: csütörtök, 2019. december 5. Nézettség: 146

Tetszik  

Videó lista megjegyzések

Karsai Győző
szerda, 2020. január 8. 22:31
Köszönet a moderátoroknak ezen klasszikus elérhetővé tételéért