Egy igazán dühös ember (Wrath Man) 2021.

Egy igazán dühös ember (Wrath Man) 2021.

1 videó - 2021
amerikai-angol akcióthriller, 118 perc

H múltjáról szinte semmit sem tudnak kollégái és társai. A férfi egy készpénzt szállító teherató-társaságnál dolgozik Los Angelesben. H teljesen hideg és kimért temperamentuma azonban teljesen megváltozik, amikor az egyik megbízás közben rajtuk ütnek, a tét pedig nem kicsi.A zseniális Guy Ritchie legújabb filmje ismét csavaros történetet és elképesztő akciót ígér, a film főbb szerepeiben Jason Statham ( H ), Josh Hartnett, Scott Eastwood, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Laz Alonso, James Warren és Deobia Oparei látható.

Rendező:
Guy Ritchie
Írók:
Éric Besnard, Nicolas Boukhrief
Szereplők:
Andy Garcia (Agent King), Josh Hartnett (Boy Sweat Dave), Jason Statham (H), Laz Alonso (Carlos), Jeffrey Donovan (Jackson), Eddie Marsan (Terry), Holt McCallany (Bullet), Deobia Oparei (Brad), Tadhg Murphy (Shirley), Raúl Castillo (Sam), Scott Eastwood (Jan), Chris Reilly (Tom), Niamh Algar (Dana), Rocci Williams (Hollow Bob), Alessandro Babalola (Stuart)

Egy igazán dühös ember (2021)

 
   

Egy igazán dühös ember (2021)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2021. május 28. Nézettség: 598


Videó lista megjegyzések

Schin Ferenc Schin
vasárnap, 2021. május 30. 22:54
Mindenek előtt köszönet "IRO"-nak a kiváló, precíz fordításért! Remélem, személyesen is beszélhetünk - talán egy IRO - OLVASO találkozón...

Akinek déja vu érzése támad a film nézése közben, annak igaza van; ez a 2004-ben bemutatott "Le convoyeur" (magyarul: "A pénzszállító") remake-je.
Az eredeti film főszereplője az az Albert Dupontel, akit jól ismerhetünk a "9 mois ferme" című, egészen más műfajú és hangulatú filmből. (Csak egy mondat arról a filmről: Szilveszterkor teljesen lerészegedett bírónő hajnalban a nyílt utcán heves, és vagy két órán át tartó nemi kapcsolatot létesít egy ügyes kezű betörővel, akitől 9 hónapos büntit kap - ha értitek, mire gondolok...)

Nos, "A pénzszállító" komor, tragikus film, ami egy teljesen összetört ember elkeseredett küzdelmét mutatja be, hogy megtalálja fia gyilkosát. Alexandre Demarre (Dupontel figurája) NEM SZUPERHŐS! Nem kommandós, hanem egy volt pénzügyi szakember, akinek életét derékba törte, hogy pont rosszkor volt rossz helyen. Ő nem akar mást, csak megtalálni a gyilkost, és bosszút állni - nem érdekli sem a pénz, sem a saját élete (hiszen az már akkor véget ért, mikor lelőtték a kisfiát...
A záró képsor NEM az, hogy a SZUPERHŐS ELLOVAGOL A NAPLEMENTÉBEN!
Nem, ez európai módra úgy végződik, ahogy az előzmények alapján már sejtettük.
Sajnos a francia film már nem található meg ezen a honlapon, de máshol igen.

Most nézzük Guy Ritchie filmjét. Ha bármelyik Halivudi rendező fércelt volna össze egy ilyen filmet, azt mondom: OK, ilyen OTT a közízlés...

De könyörgöm! Ez az ember alkotta meg a zseniális "Lock Stock And Two Smoking Barrels" című filmet! (Egyébként már maga a cím is óriási poén: a "lock stock and barrel" kb annyit jelent, hogy "tokkal, vonóval" (vagyis mindenestül - ha veszel valakitől valamit). A filmben elég sok tranzakció történik - és a vége felülmúlhatatlan!

És akkor Ritchie, aki azért még tudott olyan filmet forgatni, mint a "Snatch" (Nálunk "Blöff" címmel futott) - ami halvány utánérzése volt csak legjobb alkotásának, de azért szórakoztató) nekiállt és megcsinálta EZT.

Kérdem én, mi van ebben a remake-ben, amiről ráismerhetnénk Ritchie-re? A válsz: zéró, nulla, semmi. Pedi Ő azért mégiscsak európai rendező - már ha ez ma jelent még valamit...

Jason Statham kőkemény srác, és jól is áll neki az akcióhős szerep - de ahogy az angol mondja: you're missing the point! (Pont a lényeg sikkad el...)

Statham jó Parker-nek, és a többi verekedős-lövöldözős főhős szerepre - de nem rá gondolnék elsősorban, ha Hamlet szerepére keresek valakit...

Az egyetlen részlet, ami "lenyűgözött" ebben a filmben, az volt, hogy a rosszfiúk sisakjáról és karpáncéljáról is csak úgy lepattannak a golyók! Manapság Amerikában, ahol naponta legalább egy - de sokszor több - tömegmészárlás/lövöldözés történik (lásd a következő, napra kész listát ezen a linken: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2021 ), nem is lenne rossz egy ilyen felszerelés.

Amerikában egyébként van SUPERMAN; SPIDERMAN; BATMAN; ANT-MAN; WONDER MAN; ICEMAN...

What about HUMAN?

EZ még hiányzik...