Az Univerzum csodája: Az ember

Az Univerzum csodája: Az ember

0 videó - 2014
Dokumentum sorozat

Eddigi tudásunk szerint az ember egyedül van az Univerzumban. Az ember az egyetlen élőlény, amely fontos kérdéseket tesz fel a kozmoszról és abban elfoglalt helyéről.

Epizódok:

1. Majomember, űrember
Az emberiség egyik legalapvetőbb kérdése talán az, miként váltunk azzá, amik vagyunk: egy űrutazó civilizációvá? Mi vezetett ahhoz,hogy majomból emberré váltunk? Mi vezetett a civilizáció születésétől a csillagokig?

2. Miért vagyunk itt?
Ha bármelyikünk létezését vizsgálva próbálunk választ találni arra a kérdésre, hogy miért vagyunk itt, arra válasz könnyen lehet az, hogy véletlenül.
Látszólagos véletlenek láncolatának eredményeként születünk a világra. A véletlenek egy hosszú, fölöttébb valószínűtlen láncolatának következményeként.

3. Egyedül vagyunk?
Lehet, hogy Földünk egy magányos, elveszett sziget egy hatalmas galaxisban? Több milliárd lakható, földszerű világ létezik különböző galaxisokban. Mégis egyedül vagyunk. Legalábbis jelenlegi tudásunk alapján.

4. Egy hely térben és időben
Hogyan illik bele egyéni életünk a kozmoszba? Hogyan fedezzük fel egyre pontosabban térben és időben a helyünket? Hogyan jöttünk rá, hogy egy lehetséges végtelen Univerzum parányi élőlényei vagyunk? Emiatt pedig nagyon értékesek.

5. Mit hoz a jövő?
200 ezer éve, hogy a kelet-afrikai Hasadékvölgyben felbukkant az ember. Azóta megtanultunk gondolkodni, álmodni és együtt dolgozni. Mára pedig az emberi civilizációnk ott van mindenütt a földkerekségen, sőt még azon is túl.
Bolygónk azonban csak egy morzsányi élet a zord Világmindenség végtelenjében.
Mi vár hát az űrhódító emberszabásúakra?

Szereplők: Brian Cox


 
   



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videó.
Segítség a típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2016. május 13. Nézettség: 626

Tetszik