Effata együttes

Effata együttes

4 videó - 1995
Az EFFATA együttes 1995-ben jött létre Szegeden, a felsővárosi plébánia ifjúsági énekkarából. Az énekkar ekkor már öt éves múltra tekintett vissza. Legfőbb tevékenysége a templom vasárnap esti szentmiséinek zenei szolgálata volt, e mellett rendszeresen szerepelt műsoraival a tarján telepi idősek otthonában, ifjúsági rendezvényeken, valamint Szegeden az értelmi fogyatékosok intézetében és korházakban is.

Az együttes a Bibliából vett EFFATA -"Nyílj meg!"- arámi szót választotta nevéül, s azóta e Jézus felé való megnyílást hirdeti.

1995-ben a hiteles és őszinte evangelizációra való törekvés, valamint a kidolgozottabb, igényesebb zenei megszólalás vágya vezette az énekkar tagjait komoly változtatások meghozatalára. Az addigi szegényes zenei kíséret zenész barátainknak köszönhetően kibővült, és repertoárunkba számos saját, új dal is bekerült. Dalaink Isten megbocsátó, felemelő, megújító szeretetéről, kegyelméről, a Szentlélek életformáló erejéről, hétköznapi tapasztalatainkról, hitünkről szólnak, egyszerűen és vidáman.

Az EFFATA együttes 1996 óta az ország számos városában, falujában énekelt, valamint résztvevője volt több keresztény könnyűzenei fesztiválnak is.

Az első EFFATA CD lemez és műsoros hangkazetta 1999. május 8-án, Szegeden a felsővárosi templomban került bemutatásra. Az "ÖRÖMTELI FÉNY" című albumot az AGAPE könyvkiadó adta ki. 1999. májusában az együttes tagjai, és barátai létrehozták az "ÖRÖMTELI FÉNY" ökumenikus, ifjúsági, kulturális és karitatív célokat támogató alapítványt

Effata együttes: Azon a csendes éjszakán
Effata együttes: Fölöttünk új csillag ég
Effata együttes: Karácsony éjjel jöjj már
Effata együttes: Réges-rég

 
   

Effata együttes: Azon a csendes éjszakán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: péntek, 2012. december 14. Nézettség: 2,177