Pál Éva

Pál Éva

17 videó
Magyar énekesnő, a Kócbabák, majd a Neoton Família együttesek tagja.

Budapest, 1952. július 4.
Már kislány korában zene közelben tevékenykedett. Tehetségét szüleitől örökölte. Édesanyja sokáig színésznőnek készült. Fel is lépett különböző színdarabokban, ám gyermekei születése után már csak a családdal töltötte idejét. Éva édesapja, Pál József szintén tehetségéről lett ismert, neki köszönhetjük a légpárnás köszörű feltalálását, amiért Kossuth-díjjal jutalmazták. Pál Éva az iskola mellett konzervatóriumba járt zongora-zeneszerzés szakra. 1966-ban a Felszabadulási Emlékversenyen második helyezést ért el. A zongoraórák mellett versenyszerűen tornázott is. Sajnos egy baleset miatt,amikor egy talajgyakorlat során eltört a csuklója, ezért abba kellett hagynia az iskolát. Az énekléstől és a zene világától azonban nem távolodott el. A 70-es évek elején indult a népszerű Ki mit tud?-on, szólistaként, ám a mindent eldöntő dalnál kiesett a versenyből. Nem keseredett el és tovább folytatta az éneklést. Mindenképp szólista szeretett volna lenni. Három év múlva eljött ez az idő is.
1973-ban csatlakozott a Kócbabák énektrióhoz és ő lett a csapat szólistája. Temperamentuma, a robbanékonysága színt adott a később a Neoton együtteshez csatlakozó lánytriónak. Pál Éva hangja és hangszínének egyedisége, valamint szakmai profizmusa hamar meghozta az eredményt: 1978-ban Az Év énekesnőjének választották. Ebben az évben immáron Neoton Famíliaként a zenekar fellépett Cannesban a Midem zenei fesztiválon. 1979-es lemezükön, a Napraforgón Éva több szólódalt is énekel, olyanokat, mint a hatalmas sláger a Ha szombat este táncol, a dinamikus Szia!, és a vagány hangvételű Megőrülök a szerelemért című. Ekkoriban ’készül el’ imázsa, és rá a dinamikusabb, pörgősebb dalokat írják, így a show woman szerepkör az, amit betölt az együttesen belül. Híres a szemüveg kollekciójáról, melyekkel hatalmas show-t produkált a koncerteken és a promóciós képeken egyaránt.

A Napraforgó című lemez hatalmas sikert hozott ugyan a zenekarnak, ám ez Éva karrierjét elég furcsa módon érintette. A Hanglemezgyár vezetői nem támogatták az énekesnőt, átértékelődött a szerepe a Neotonon belül és elvették tőle a szólódalokban való érvényesülést. 1981-re láthatóan belefáradt ebbe a monotonizmusba és már akkor érlelődött benne a kiválás gondolata, ám az együttest felkérték egy Japán turnéra, így Pál Éva velük maradt és végigvitte a 42 állomásos koncertkörutat.

1982-ben már elviselhetetlen körülményeket teremtettek számára a Neotonban. Éva ebben az évben szánta rá magát élete legnehezebb döntésére. 1983 elején megvált a csapattól. Tíz év együtt zenélés, koncertek, és rengeteg turné után.

A Família után lehetőséget kapott, hogy bizonyítsa tehetségét. Egy kislemez anyagát vették fel vele, melyen az akkori divathullám által hazánkban is népszerű aerobikot népszerűsítette.
1990-ben megszűnik a Neoton Família és ezzel kettészakad a zenekar. Új Neoton néven folytatódik tovább a zenekar története. Rövid időre Pál Éva lesz ezen fél énekesnője. Koncerteznek is ebben a felállásban, majd ismét változás. A készülő albumon Évát is hallhatjuk ugyan, de nem ő lesz a szólóénekesnő. 1991-ben megszűnik az Új Neoton, de ettől függetlenül a kilencvenes években a Filmslágerek magyarul című sikersorozatokon is szerepel a neve.

2012-ben a Hot! magazin jóvoltából vadonatúj képsorokat láthatunk Pál Éváról, mesélt a magazinnak életéről, annak sikeres és kevésbé sikeres szakaszairól

Egyet biztosan állíthatunk: Pál Évát a rajongók nem felejtették el.

A Metro Klubtól a Szigetig : Pál Éva Története
Neoton ÉVÁK: Csepregi Éva Pál Éva-Fábián Éva
PÁL ÉVA 60. SZÜLETÉSNAPJÁRA: KÓCBABÁK és a NEOTON - MIX '75 - '78
Pál Éva ( Neoton Família ) - Borzasztó
Pál Éva (Neoton Família) - Esti mese
Pál Éva, a Neoton motorja - Rázd meg, baby! (1992)
Pál Éva - A Sirály
Pál Éva - Fohász
Pál Éva - Kínai képek ( zene -szöveg : Egerer László )
Pál Éva - Mindenem A Zene
Pál Éva - Neoton Megamix
Pál Éva - Nézz Rám ( szerző : Egerer László )
Pál Éva - Pogót Táncolj
Pál Éva - Rázd Meg Baby ( zene : Egerer László , szöveg : Pál Éva )
Pál Éva - The Miracle Of Love
Pál Éva - Vissza a fénybe
Pál Éva :Édenkert- Bakacsi B. Vársz már rám Herenden tavasztól őszig 2011

 
   

A Metro Klubtól a Szigetig : Pál Éva Története



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2013. február 19. Nézettség: 1,727

Tetszik