Marilyn Crispell

Marilyn Crispell

3 videó
Marilyn Crispell (született1947, március 30-án,Philadelphia , Pennsylvania ) amerikai jazz- zongorista és zeneszerző .
Crispell tanult klasszikus zongorát és zeneszerzést a New England Conservatory of Music . [1] Ő volt a belföldi illetőségű Woodstock, NY 1977 óta, amikor jött tanulni és tanítani Karl Berger 's Kreatív Zenei Stúdió . [2] Ő fedezte fel jazz a zene a John Coltrane , [1], Cecil Taylor , és más kortárs jazz játékos, és zeneszerzők, mint Paul Bley és Leo Smith .
Tíz évig volt a tagja, Anthony Braxton 's Quartet [1] , és a Reggie Workman Ensemble. Ő tagja volt a Barry Guy New Orchestra, valamint tagja a Henry Grimes Trio, az Europea Quartet Noir (az Urs Leimgruber, Fritz Hauser és Joëlle Léandre ), valamint Anders Jormin 's Bortom Quintet.
1981-ben fellépett a Woodstock Jazz Fesztiválon tartott ünnepség a tizedik évfordulója a Kreatív Zenei Stúdió .
2005-ben ő végzett, és rögzített a MOST Zenekar Vancouver , Kanada és az 2006-ban ő volt a társ-igazgatója a Vancouver Creative Music Institute és a kar tagja, a Banff Centre International Workshop a Jazz.
Crispell teljesített és a rögzített szólistaként és vezetője saját csoportok. Ő is fellépett és a rögzített zene kortárs zeneszerző John Cage , Pauline Oliveros , Robert Cogan , Pozzi Escot , Manfred Niehaus és Anthony Davis (beleértve az opera X a New York City Opera ).
Amellett, hogy a játék, ő tanított improvizációs műhelyek és adott előadás / tüntetések az egyetemeken és művészeti központok az Egyesült Államokban, Európában, Kanadában és Új-Zélandon, és együttműködött videósok, filmesek, táncosok, költők. Ő kapott egy 2005-ös Guggenheim Fellowship . [3]

Joseph Jarman & Marilyn Crispell - Dear Lord (John Coltrane)
Marilyn Crispell - performs "Dear Lord"
Marilyn Crispell Amsterdam Holland March 26th 2008 (1)

 
   

Joseph Jarman & Marilyn Crispell - Dear Lord (John Coltrane)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2014. március 10. Nézettség: 270

Tetszik