Anne-Marie David

Anne-Marie David

17 videó - 1952
Anne-Marie David (született:1952 május 23-án Arles , Provence-Alpes-Côte d'Azur , Franciaország ) egy francia énekes . Ő képviselte két különböző országokban Eurovision Song Contest .
David született és nevelkedett Arles . Kezdte zenei karrierjét 18 évesen Párizsban, amikor bekapcsolódott zenés színház műsorában 1972-ben, ő volt a Mária Magdolna a francia produkcióban, a Jézus Krisztus Szupersztár . 1972 is látta, hogy nyújtsa be a dal "Un peu romantique" a francia felvételi bizottság az Eurovíziós Dalfesztiválon . Ez a döntő Felvételi a tíz dal.

1973-ban ő volt a kiválasztott, hogy képviselje Luxemburg , mint Nagyhercegség törekedett, hogy ismételje meg az előző évi győzelmét hazai pályán az Eurovíziós Dalfesztiválon . A lány tehát csatlakozott a hosszú listához a nem őshonos előadók képviselték az országot a versenyen, amely magában foglalja a France Gall és Vicky Leandros . A 1973 versenyen formálódott háromutas közötti harc dalokat, amelyeket azóta alakult magukat Eurovíziós klasszikusok: Dávid " Tu te reconnaîtras ", a spanyol bejegyzés" Eres tú ", és az Egyesült Királyság" Teljesítmény minden barátunknak ", végzi Cliff Richard . Végül hat pont választotta el a harmadik helyet a David, biztosítva a második egymást követő diadal Luxembourg .

A verseny után kezdte járni a világot. Ő élt Törökországban egy darabig, rögzített két kislemezt törökül ​​és egy albumot és számos díjat kapott az országban. Visszatért a Eurovision a 1979 versenyen tartott Jeruzsálemben , ezúttal képviselő szülőhazájában, Franciaországban a dal " Je suis l'enfant soleil ". Ismét volt egy szűk háromutas kivitelben, az izraeli bejegyzést " Hallelujah "szegély az otthoni győzelem. Elkezdett turnézni Franciaország az 1980-as években.

Az 1982-től 1983-ban ő folytatta zenei karrierjét Norvégiában . 1987-ben, ő visszavonult a zenei, de visszatért a 2003-ban 2005-ben ő énekelt a fesztivál 50. évfordulójára a Eurovision Song Contest, rendeztek Koppenhágában , ahol ő végzett a 1972 Eurovíziós győztes " Aprés toi ". Részt vett az élő zenei show török ​​Rádió és Televízió (TRT), mielőtt a 2009 Eurovision Final került adásba élő, a Johnny Logan (1980, 1987 ESC győztes). Szerint ESCRadio.com, 2011-ben, Anne Marie kiadott egy új átdolgozott változata az ő 1973 győztes dalt, találóan elnevezett "Tu te reconnaîtras (Encore Une Fois

ANNE MARIE DAVID je suis l'enfant soleil 1979
Anne Marie David "Je Manque de toi" (en sélection eurovision 2013)
Anne Marie David & Axel Hirsoux - Tu Te Reconnaitras
Anne Marie David - Aimer -1973 - Grand Prix du Disque Charles CROS
Anne Marie David - İnanma (1974)
Anne Marie David- La Chanson de Marie Madeleine.
Anne Marie David - Tu Te Reconnaitras
Anne Marie David - Tu te reconnaîtras (lyrics)
Anne Marie David - Tu te reconnaitras - avec le Coll Orchestra - Les Années Bonheur
Anne Marie David - Wonderful dream (Tu te reconnaîtras) (1973)
Anne Marie David Au bout du monde
Eurovision 1973 - Anne-Marie David - Tu te reconnaîtras
Eurovision 1973 - Luxembourg - Anne-Marie David - Tu te reconnaîtras [HQ SUBTITLED]
Eurovision 1979 - France - Anne-Marie David - Je suis l'enfant-soleil [HQ SUBTITLED]
Eurovision 1979 France - Anne-Marie David - Je suis l'enfant soleil
Harel Skaat Anne-Marie David - Tu te reconnaîtras 2010
Tu te reconnaitras Duo Anne Marie David et Axel Hirsoux

 
   

ANNE MARIE DAVID je suis l'enfant soleil 1979



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szerda, 2015. január 7. Nézettség: 483

Tetszik