Madredeus portugál együttes

Madredeus portugál együttes

36 videó
Madredeus (portugál kiejtése: [maðɾɨðewʃ]) egy portugál zenei együttese. Zenéjük ötvözi a hagyományos portugál zene (ami néha tévesen kapcsolódó subgenre Fado) a hatások a modern népzenét. A dalszövegek sokszor szomorú, kapcsolódó, a tenger vagy utazik vagy hiánya, folytatva a hagyományt dalok nyúlik vissza középkorban (a nyilvánvaló kapcsolata Cantigas de amigo többek között).

Madredeus alapító tagjai voltak Pedro Ayres Magalhaes (klasszikus gitár), Rodrigo Leão (billentyűzet szintetizátor), Francisco Ribeiro (cselló), Gabriel Gomes (harmonika) és Teresa Salgueiro (ének). Magalhaes és Leão alakult a zenekar 1985-ben, Ribeiro és Gomes csatlakozott 1986-ban a keresést egy énekesnő, megtalálták Teresa Salgueiro az egyik lisszaboni éjszakai klubok. Teresa beleegyezett, hogy csatlakozzon, és 1987-ben, Madredeus az első album, Os Dias da Madredeus.

Az első albumot a próbateremben, egy átalakított apátság Lisszabonban. A felvétel volt, különösen megerőltető miatt fülsiketítő megszakításokkal minden 5 perc Lisszabon villamosjárat, ami futott a közvetlenül felette. Ezen érték tiszteletére elkerülhetetlen jelenlétét a minden előadás, ők nevezték magukat, miután a környékre, Madre de Deus (Isten Anyja), rövidíteni, hogy a köznyelv Madredeus.

1993-ban, Pedro Ayres Magalhaes elhagyta a zenekart átmenetileg váltotta az élő koncertek José Peixoto (klasszikus gitár). Magalhaes csatlakozott a csoporthoz később, hogy ez egy hatos két gitáros.

Kiadták számos albumot és nagyon népszerű lett Portugáliában, de viszonylag ismeretlen maradt külföldön. Ez megváltozott 1994-ben, amikor Wim Wenders, lenyűgözte a zene, megkérdezte Madredeus, hogy végre ebben a filmben Lisszaboni történet - a filmzene volt a banda nemzetközi hírnevet. Madredeus következésképpen turnézott Európában, Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában.

1994-ben, Rodrigo Leão elhagyta a zenekart kezdeni szólókarrierbe, hogy helyébe Carlos Maria Trindade (billentyűzet szintetizátor).

1997-ben Francisco Ribeiro és Gabriel Gomes elhagyta a zenekart, mint Madredeus "stílusban kezdte elhagyva a fado gyökerei a kibocsátást, O Paraíso. Ekkor Fernando Judice (akusztikus basszusgitár) meghívást kapott, hogy csatlakozzon hozzájuk. A csoport azt, megint egy kvintett. Madredeus eladott több mint 3 millió albumot adott el világszerte.

1998-ban, Madredeus hozzájárult "Os Dias São A Noite (Suso Saiz Remix)" Az AIDS javára válogatás album Onda Sonora: Red Hot + Lisszaboni által termelt Red Hot Szervezet.

2007 novemberében, Teresa Salgueiro bejelentette, hogy otthagyta Madredeus és ő kiadta hat szóló albumot eddig.

Volt tagja, és társalapítója Francisco Ribeiro kiadta első szólólemezét Desiderata: A Junção csinálni Bem 2009-ben halt meg 2010. szeptember 14-rákban.

2012 áprilisában Madredeus bejelentette, hogy új albumot Essencia. Ez az album egy utazás a Madredeus zene 25 éve létrejött. Madredeus bejelentette túl az új formáció, tagjai Beatriz Nunes (énekes), Pedro Ayres Magalhaes de (gitár), Carlos Maria Trinidade (szintetizátor), Jorge Varrecoso (hegedű), Antonio Figueirido (hegedű) és Luis CLODE (cselló). Ezzel az új formáció Pedro Ayres mondta egy interjúban: "A dallamot sokkal támogatott, anélkül, hogy elveszítené harmóniai és ritmikai értelemben és folyamatosan séta Madredeus".

Alfama - Madredeus (Antologia)
Alma - Madredeus
Ao Longe o Mar - Madredeus
Ao longe o mar - Madredeus (Antologia)
Ceu da mouraria - Madredeus (Antologia)
Lisbon Story - Wim Wenders - Madredeus - Guitarra (Italian/English/Français Subtitles) (HD)
Madredeus & Flemish Radio Orchestra - Euforia (Full Concert Part 1 of 2)
Madredeus (CC Belém 1993)
Madredeus - A Vaca De Fogo
Madredeus - Ainda - álbum completo - música portuguesa
Madredeus - Alfama
Madredeus - Ao Longe o Mar
Madredeus - Céu da Mouraria
Madredeus - Coisas Pequenas ao vivo - Subtitulado español
Madredeus - Existir - álbum completo - música portuguesa
Madredeus - Guitarra (Official Video)
Madredeus - Haja O Que Houver
Madredeus - Não Muito Distante
Madredeus - O Espírito Da Paz - álbum completo - música portuguesa
Madredeus - O Mar
Madredeus - O Mar "Saudade"
Madredeus - O Paraíso
‪Madredeus - O Paraíso - álbum completo‬
Madredeus - O Pastor
Madredeus - O pastor
Madredeus - Os Dias da MadreDeus - álbum completo - música portuguesa
Madredeus - O sonho
Madredeus - Oxala
Madredeus - Vem (Além Da Solidão)
Madredeus - a andorinha da primavera . não muito distante . alma (letra)
Madredeus - coisas pequenas . o paraíso . haja o que houver (letra)
Madredeus Ballet - O Mar (with subtitle)
Madredeus [Essencia] - Album Completo
O sonho - Madredeus (Antologia)
Oxala - Madredeus (Antologia)
Silencio-Madredeus

 
   

Alfama - Madredeus (Antologia)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2015. szeptember 12. Nézettség: 866

Tetszik