Cimbaliband

Cimbaliband

23 videó
“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai . Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

UNGER BALÁZS – cimbalom, ének

Az újságírók szerint én vagyok a cimbalom Chuck Berry-je. Azt hiszem ez jól tükrözi a kapcsolatomat a hangszeremmel! :) Minden koncerten igyekszem eleget tenni egy kedves nézőnk koncert utáni megállapításának: "Megette a cimbalmot! Nincs!"
Még a kilencvenes években jártam tradícionális dallamokat gyűjteni, Erdélybe, Moldvába és a Magyarország egyéb "kincsesbányáiba" - gyakran ezekhez a dallamokhoz nyúlok, mikor egy pohár bor mellett nekiállok új Cimbali-nótákat komponálni!

SZITA ESZTER – ének

Az esetek 100%-ában gondoskodok róla, hogy a Cimbaliband ne változzon fiúbandává! Civilben óvónéniskedem és ezt a szerepet a fiúk mellett sem lehet levedleni, mert egy-egy turné alatt is nekem kell gondoskodnom róla, hogy a gyerekek ne fogmosás nélkül menjenek az ágyba!

UNGER GERGŐ – gitár, koboz, ének

Ez az! Nekem a Cimbaliband a kábítószerem! Aki ismer, az tudja mennyire meg tudok bolondulni a színpadon. Iszonyat energiák szabadulnak fel ilyenkor belőlem, amit szeretnék a közönségnek is mindig átadni! Bár közgazdász végzettségem van, a színpadot sosem cserélném le egy irodára - bár a Beatmates zeneipari vállalkozás vezetőjeként irodázom is eleget! :)

BODA GELLÉRT – hegedű

A táncházmozgalom állandó közönsége szerintem jól ismer. A Cimbaliband mellett táncházakban töltöm "szabadidőmet". A zenekar azért gondoskodik róla, hogy mindig legyen előttem új kihívás - tizenegynéhány éves népzenészként nem gondoltam volna, hogy egyszer sok ezer ember előtt fogok jazz- és könnyűzenei dallamokat is előadni!

HORVÁTH DÁNIEL – dob

Na én meg azt nem gondoltam volna, hogy a jazz mellett világ- és népzenét fogok dobolni. Amúgy a zenekar ügyeletes mókamestere vagyok, ha valaki a közönségünk soraiban ül/áll, akkor kukkantson fel rám és garantáltan megmosolyogtatom! Állítólag szakácsnak sem vagyok utolsó - a budapesti restaurant day-eken bárki megkóstolhatja konyhám remekeit!

LÁZÁR GYULA – nagybőgő, basszusgitár

Ennyi bolondot muszáj egy masszív basszusnak összetartania! Viccet félretéve, nekem felüdülés egy-egy Cimbalis koncert - kicsit kiszakadhatok a komolyzene kötöttségeiből és "elszállhatok". Fanatikusan rajongok a nagybőgőkért, de napi 10-12 óránál többet csak heti hatszor foglalkozok hangszerekkel!

A Cimbaliband és a Fricska táncegyüttes koncertje 2013.01
CIMBALIBAND és a Fricska Táncegyüttes próbája a bécsi horvát bálban
Cimbaliband (vendég Gryllus Dorka) - Nekem a Balaton - Fonó - 2011.05.11
Cimbaliband - Balatoni nyaraló (Official HD)
Cimbaliband - Fenn a csillag
Cimbaliband - Fricska - Kalapos
Cimbaliband - Ha én lennék a szerelmed (Kiscsillag) - Petőfi Rádió Akusztik
Cimbaliband - Hello tourist (Emil Rulez) - Petőfi Rádió Akusztik
Cimbaliband - Hétfő (Official HD)
Cimbaliband - Hullámvasút (Official HD)
Cimbaliband - Igénytelen dal
Cimbaliband - Isztambulban (Komár László) - Kultúrfitnesz
Cimbaliband - Napom, napom (Official HD)
Cimbaliband - Oppadirida (Petőfi Rádió Akusztik)
Cimbaliband - Oppadiridí oppadiridá
Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes - Kalapos
Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes - Legényes (Kolozsvári Swing)
Cimbaliband és a Talamba Ütőegyüttes - Selyemcsárdás
Cimbaliband feat. Bede Petya - Úton vagyunk (Official HD)
Cimbaliband feat. Szirtes Edina "Mókus" - Madaras dal
Ez történt: CimbaliBand koncert a Fonóban
Kalotaszegi menet - Cimbaliband, vendég Pál István Szalonna
Szívtánc - a Cimbaliband és a Fricska táncegyüttes előadása

 
   

A Cimbaliband és a Fricska táncegyüttes koncertje 2013.01



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: hétfő, 2016. szeptember 5. Nézettség: 1,684

Tetszik