Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Szenvedés

Szenvedés


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 225x225 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 13:14
Miért? - Csak hírből hallottam Rólad,de most saját szememmel láttalak.Ezért visszavonok mindent,bűnbánatot tartok... Jób 42,5-6
Jób istenfélő ember volt,mégis egyszerre annyi csapás szakadt rá,hogy alig tudta elviselni.Gyermekeire ráomlott a ház,és mind odavesztek. Utána elveszítette minden vagyonát,fájdalmas betegség támadta meg,és még a felesége sem állt ki igazán mellette.Szíve tele volt kérdésekkel,amelyek mind így kezdődtek: Miért?
Először önmagában töprengett.Saját magával akarta megbeszélni azt,amit nem értett,de semmire sem jutott.
Akkor meglátogatták barátai,és nekik tette fel kérdéseit.Ők azonban nem ezekre válaszoltak,hanem mondták a magukét.Sok beszédük,vádjuk csak még keserűbbé tette ezt a szenvedő embert.
Ezután elsorolta miértjeit Istennek.Isten végighallgatta,azután emlékeztette őt arra,hogyan teremtette a világot,és ahogy hallgatta Isten nagy tetteit,Jób előtt felragyogott az Úr páratlan nagysága, szentsége,s ez többet mondott neki,mint ha egyenként felet volna kérdéseire.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 18. 13:24
Átélte,hogy nem egyenrangú felek társalognak,Isten a teremtő,ő pedig,csak teremtmény.De van gazdája a világnak,Akinek van gondja mindenre és mindenkire.Ő tudja,hogy mit cselekszik.Ismeri Jób helyzetét, és Nála már készen van a szabadítás.Felismerte,hogy hiányos információk alapján vont le téves következtetéseket.
Isten jelenléte,hatalmának,bölcsességének,szeretetének megtapasztalása lett az igazi válasz Jób kérdéseire.Még mindig nem értett sok mindent,de bízni kezdett Istenben,és békesség, reménység, bizonyosság ébredt a szívében. Isten pedig levette róla szenvedése terhét.
Pillanatnyi szenvedésének szemüvegén át nem mindig a valóságot látja az ember.Ez a szemüveg torzít.De Isten elé állva világosságot nyer a szenvedő,s kiderül,hogy nem minden kérdésre kell választ kapnia.

Üzenet írása