Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Zákeus,mint ember

Zákeus,mint ember


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 174x174 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 15:53
A megszólított ember - Amikor Jézus odaért,felnézett,és így szólt hozzá:"Zákeus szállj le hamar,mert a te házadban kell megszállnom." Lukács 19,5
Magaslesből nem lehet Jézust megismerni,sem az ajándékait elvenni.De hogyan jön le az,aki végre felkapaszkodott már valamilyen fára?Jézus szelíd hívására.Az Ő Igéjének különös ereje van.
Az,hogy Zákeust nevén szólította Jézus,arra utal,hogy ismerte,mindent tudott róla,és mégis szerette.Ahogy minket is ismer és szeret.Számon tartotta,fontos volt neki és Zákeus vágyakozása vonzotta Őt.
Azzal,hogy a nagy tömeg előtt kedvese beszélt hozzá,mintegy rehabilitálta őt,megtisztelte azzal,hogy kész bemenni hozzá.
Zákeusnak azonban le kellett jönnie a fáról.Fel kell hagynia a rejtőzködéssel,s meg kell aláznia magát Jézus előtt,színt kell vallania és állást kell foglalnia.Amíg valaki fügefalevelekkel takargatja bűneit,nem lehet rajta segíteni.Mihelyt kész felhagyni a látszat fenntartásával, átéli:"Ha megvalljuk bűneinket,hű és igaz Ő: Megbocsátja bűneinket és megtisztít
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 16:02
minden gonoszságtól"(1János 1,9)
Egyvégzetesen megromlott házasság is úgy jött rendbe,hogy az egyik fél elkezdett őszintén beszélni arról,miben látja vétkesnek magát.Mire a másik is elsorolja,amit ő látott rossznak önmagában.S két bocsánatot nyert bűnös kezdett el új életet.De erre csak a fa alatt kerülhet sor,a fáról hiába kiabálunk egymásnak.Mindent Jézus tesz meg életünk megoldása érdekében,de a bűnvallás a mi feladatunk.
És ezt nem szabad halogatni.Ezért mondja Jézus:Hamar szállj le,ma akarok hozzád menni.
Mert Ő kész bemenni egy ilyen megvetett,gonosz emberhez is.Aki egy birkaistállóban született meg,nem fél a mi istállóéletünktől sem.De ha bejön,templom lesz belőlünk.
Az Úr elé,határod,a szív alázatát,Őt nem hiába várod:Betér hozzád,megáld.A testi gőg:halál!De ha bűnödet ha bánod,Szentlelke bőven árad,S a szív üdvöt talál.

Üzenet írása