Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Zákeus,mint ember

Zákeus,mint ember


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 206x245 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 16:56
Az új ember - Zákeus pedig előállt,és ezt mondta az Úrnak:""Uram,íme vagyonom felét a szegényeknek adom,és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki." Lukács 19,8
Zákeus befogadta Jézust a házába ,a szívébe,Jézus pedig feltétel nélkül bement egy ilyen bűnöshöz is.Ő nem azt mondja:Szeretlek,ha megváltozol,hanem ezt:Szeretlek,s majd meg fogsz változni.
A fővámszedő azonban kezdi rosszul érezni magát,mert Jézus és a lopott pénz nem fér meg egy fedél alatt.S mivel Zákeus döntött Jézus mellett,szabadulni akar bűneitől.Nem törődik vele,ki mit szól hozzá,engedelmeskedik élete új Urának - anélkül,hogy Jézus parancsolná neki.Kilép a házból,és kárpótolja,akiket megkárosított.Mégpedig négyszeresen ,mert ezt írja Mózes törvénye,a Szentírás (2Mózes 21,37:2Mózes 22,1)
S mihelyt a Biblia szerint kezd cselekedni,Jézus kijelenti:Belépett Isten országába,ma lett üdvössége.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 17:10
Tudom-e,mit ír a Szentírás szerelemről, házasságról, munkáról, pénzről, imádságról?Miben kellene Isten Igéjéhez igazodnom?
Zákeus tehát látja a bűnét,megvallja azt,és igeszerűen kezd cselekedni.Ez mind a Szentlélek munkája.Ő teremti újjá azt,aki Jézust befogadta.Aki addig pénzt szedett,most pénz osztogat,mégpedig a szegényeknek,s azoknak,akik miatta lettek szegényebbek.Egészen megváltozott a gondolkodása,hiszen,"ha valaki Krisztusban van,új teremtés az"(2Korinthus 5,17).
Ebben az egyetlen szóban benne van új hitvallása:Uram.A farizeusok soha nem szólították Jézust így,mindig csak azt mondták :Mester,tanító.
Látom-e a bűneimet,kész vagyok-e néven nevezni és megvallani azokat?S látom-e azokat,akik miattam lettek szegényebbek?Mit zsarolok ki a szüleimtől,házastársamtól?Kész vagyok-e pótolni,amit lehet, s kérni és hálásan komolyan venni Isten bocsánatát?
Az Isten Bárányára,leteszem bűnöm én/És lelkem béke várja,Ott a kereszt tövén./A szívem mindenestől az Úr elé viszem/Megtisztul szennytől a Jézus vériben

Üzenet írása