Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Zákeus,mint ember

Zákeus,mint ember


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 218x218 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 17:48
Az örök élet:Jézus - ...add el,amid van,és oszd szét a szegények között,akkor kincsed lesz a mennyben :Azután jöjj,és kövess Engem. Márk 1o,21
Zákeus gazdag volt,de mégsem volt boldog.Amik azonban találkozott Jézussal és befogadta Őt,megváltozott az élete.Visszatalált Istenhez, megtalálta önmagát,rendeződött az emberekkel való kapcsolata: Kereső, nyugtalan emberből üdvösséget nyert boldog hívő lett.
Mai igénk szeplője is gazdag volt,szintén találkozott Jézussal,de nem változott meg az élete.Maradt minden a régiben és szomorúan távozott. Miért?
Mert azt gondolta,hogy az örök élet megvásárolható."Mit tegyek,hogy az örök életet elnyerjem?"Amikor Jézus az Ő követésére hívta,s ehhez meg kellett volna szabadulnia mindattól,ami visszatartotta"elborult az ember arca"és elment.
Pedig mekkora kegyelem,hogy érzi az örök élet hiányát!Sok mindene van,de nincs üdvössége.Milyen nagy dolog,ha valaki rájön erre és Jézustól kéri ezt az ajándékot!Minket szorongatott-e már ez a kérdés?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 19. 17:59
De úgy kellett volna neki ez a kincs,hogy megtarthassa mindazt,amit már összegyűjtött addig.Tele volt a keze a saját gazdagságával,ezért nem tudta elfogadni az örök élet ajándékát.
Zákeus komolyan vette,amit Jézus mondott neki,és azonnal meg is cselekedte.Ez az ember azonban nem vette komolyan,hogy az örök élet nem megvásárolható újabb érték a leltárban,hanem Jézus Maga:A Vele való személyes közösség.Csakhogy ennek az embernek az életében nem volt hely Jézus számára.Betöltötte gazdagsága és nem volt hajlandó semmitől megválni Jézusért.Nem hitte,hogy ha bármitől megválik,nem lesz szegényebb,mert Jézussal együtt mindent megkap,amire szüksége van.
Zákeus ezt mondta:Jöjjön Jézus,kerül,amibe kerül.S eltette az akadályokat az útból.Ez az ember,viszont így gondolkodott:jöjjön az örök élet,ha nem kerül semmibe!Szorongatta kincseit,s nem lett övé a kincs,amit Jézus megígért neki.
Vajon nem az az oka lelki szegénységünknek,hogy tele van a kezünk és a szívünk és nincs helyünk Jézus számára?

Üzenet írása